Kiani Hallumiez en Cedric Heugeu van Escape Room Puzzle.
Volledig scherm
Kiani Hallumiez en Cedric Heugeu van Escape Room Puzzle. © Foto LBB

Cadeaubon met kleine handelszaken aan kust

WEST- EN MIDDENKUSTOp zoek naar een cadeau? Dan kan je voor-taan een cadeaubon kopen met adresjes over de ganse kust. Momenteel zijn al zo'n 30 handelaars uit verschillende branches aangesloten. "Het unieke is dat je de bon kan uitgeven in de volledige kustregio en een totaalbeleving krijgt", klinkt het bij de initiatiefnemers.

 1. Burgemeester Tommelein waarschuwt ‘hangouders’ aan de schoolpoort: “Als het de spuigaten uitloopt, kunnen we politie inschakelen”
  Oostende

  Burgemees­ter Tommelein waarschuwt ‘hangouders’ aan de school­poort: “Als het de spuigaten uitloopt, kunnen we politie inschake­len”

  Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld) roept ouders op om bij het brengen of halen van hun kinderen niet te blijven ‘plakken’ aan de schoolpoort. Dat zei hij tijdens een rechtstreeks vragenuurtje op zijn Facebookpagina. “Als het écht de spuigaten uitloopt, kunnen we de politie inschakelen om tussen te komen”, zegt de burgemeester.
 2. Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandigen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandi­gen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”

  “Het zijn andere telefoontjes. De toon is anders. In de eerste lockdown waren ondernemers strijdbaar, nu heersen frustraties, woede en onmacht.” Unizo-directeur Wouter Blomme (45) en zijn medewerkers voelen zich dezer dagen meer psycholoog dan dienstverlener. “Er zijn er die zichzelf hebben heruitgevonden, maar dat kan niet in elke sector.” Een gesprek aan het front.
 1. Koop eens een zakje vol geluk: volwassenen met een beperking toveren met gezeefdrukte spulletjes een lach op uw gezicht
  Oostende

  Koop eens een zakje vol geluk: volwasse­nen met een beperking toveren met gezeefdruk­te spulletjes een lach op uw gezicht

  Ideaal om in donkere tijden een goed gevoel te krijgen. Ithaka, een coachingcentrum voor volwassenen met een beperking, is gestart met het zeefdrukatelier Sea Print. Eigen ontwerpen belanden er op leuke stoffen zakjes, T-shirts of wijntassen. Zo kan je ‘gelukzakjes’ kopen om kleine geschenken in te verpakken. “De hoopvolle spreuken bedenken we zelf en hebben een link naar onze DNA en de zee.”
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk