Illustratiebeeld Fluvius.
Volledig scherm
Illustratiebeeld Fluvius. © Koen Moreau

Buurt uren zonder stroom na felle brand in elektriciteitskast

OostendeIn de Distellaan in Mariakerke bij Oostende is vrijdagmorgen rond 8.30 uur brand uitgebroken in een elektriciteitskast. Dat ging gepaard met hevige rook. 

 1. Zware werkstraf voor Bredenaar die banden van minstens 17 wagens platstak "omdat ze zijn parkeerplaats afnamen”
  Bredene

  Zware werkstraf voor Bredenaar die banden van minstens 17 wagens platstak "omdat ze zijn parkeer­plaats afnamen”

  Een 54-jarige Bredenaar heeft 120 uren werkstraf gekregen voor het beschadigen van minstens 17 wagens. Als hij terugkwam van z’n werk had de man steevast geen plaats meer om te parkeren en dat terwijl hij 30 euro per jaar betaalde voor een parkeerkaart. B.R. was zo gefrustreerd dat hij de banden van een hele reeks wagens platstak. “Een laffe daad”, volgens de procureur.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 3. “Een avondje goed lachen, dat hadden we nodig”. FFO Night brengt terug wat glamour na corona
  Oostende

  “Een avondje goed lachen, dat hadden we nodig”. FFO Night brengt terug wat glamour na corona

  De rode loper lag zaterdagavond klaar voor Kinepolis om niet enkel de bekende acteurs te verwelkomen maar ook de bezoekers die met ‘Mijn vader is een saucisse’ voor het eerst sinds lang terug een nieuwe Vlaamse film konden ontdekken op groot scherm. Op het einde van de rode loper stond een saucisse hen op te wachten. Het toverde meteen een glimlach op veel gezichten. En dat deed bij iedereen deugd.