Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Burgemeester Tommelein waarschuwt ‘hangouders’ aan de schoolpoort: “Als het de spuigaten uitloopt, kunnen we politie inschakelen”

OostendeBurgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld) roept ouders op om bij het brengen of halen van hun kinderen niet te blijven ‘plakken’ aan de schoolpoort. Dat zei hij tijdens een rechtstreeks vragenuurtje op zijn Facebookpagina. “Als het écht de spuigaten uitloopt, kunnen we de politie inschakelen om tussen te komen”, zegt de burgemeester.

 1. Bibliotheek en ontmoetingscentra zorgen samen voor leuke voorleesalternatieven tijdens Voorleesweek
  Oostende

  Biblio­theek en ontmoe­tings­cen­tra zorgen samen voor leuke voorleesal­ter­na­tie­ven tijdens Voorlees­week

  De voorleesweek in de laatste week van november krijgt in Oostende een alternatieve invulling. Gezellig knus samen luisteren naar een verhaaltje zit er dit jaar niet in, maar kinderen kunnen dit jaar wel met hun ouders op pad gaan en verhalen ontdekken aan de ramen van de ontmoetingscentra. De bibliotheek zorgt daarnaast nog voor een Zoom-voorleesmoment met Coco.
 2. Daklozen kunnen overdag terecht in tijdelijke opvang nu veel ontmoetingsplaatsen gesloten zijn
  Oostende

  Daklozen kunnen overdag terecht in tijdelijke opvang nu veel ontmoe­tings­plaat­sen gesloten zijn

  De coronacrisis heeft ook een grote impact op de daklozen. In Oostende werd de nachtopvang in het doorgroeihuis al verhuisd naar de sportchalets om de opvang coronaproof te organiseren, maar ook overdag is er een probleem omdat vele ontmoetingsplaatsen gesloten zijn of op afspraak werken. De stad Oostende zal daarom tijdelijk dagopvang aanbieden in ontmoetingscentrum De 3 Gapers met begeleiding door Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW).
 1. Groep vriendinnen zit opgesloten in auto met gigantische spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”
  Play

  Groep vriendin­nen zit opgesloten in auto met giganti­sche spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?