Bart Tommelein, burgemeester van Oostende
Volledig scherm
Bart Tommelein, burgemeester van Oostende © BELGA

Burgemeester Tommelein niet helemaal gerust in kerstvakantie: “Wanneer maakt NMBS eindelijk werk van reservatiesysteem?”

Oostende“De NMBS probeert er zich gemakkelijk van af te maken. Overvolle treinen lijken geen probleem, maar als de centrumstraten vol lopen, wordt met een vinger naar de steden en gemeenten gewezen.” De Oostendse burgemeester Bart Tommelein lanceert een scherpe oproep naar de federale overheid. Hij vraagt onder meer dat de NMBS alsnog een reservatiesysteem invoert. Oostende maakt intussen werk van een Winterteam om mogelijke drukte op de zeedijk en in de winkelstraten aan te pakken.

 1. Nog op zoek naar opvang voor uw kroost tijdens de krokusvakantie? Op deze kampen in Oostende beleven ze leuke avonturen
  PREMIUM
  Oostende

  Nog op zoek naar opvang voor uw kroost tijdens de krokusva­kan­tie? Op deze kampen in Oostende beleven ze leuke avonturen

  Over exact een maand, op 15 februari, start de krokusvakantie. Naast een groot aanbod aan kampen in de paas- en zomervakantie heb je ook in februari al enkele opties om kinderen een leuke vakantieweek te bezorgen. Misschien geen overbodige luxe, met mogelijk een extra ‘afkoelweek’ omwille van de coronacijfers - de beslissing hierover valt wellicht volgende week. We zetten het aanbod op een rijtje.
 1. Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut
  Play
  milieu

  Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut

 2. Gevecht tussen tijgerzussen levert spectaculaire beelden op
  Play

  Gevecht tussen tijgerzus­sen levert spectacu­lai­re beelden op