Illustratiebeeld, niet van het bewuste hotel in Oostende.
Volledig scherm
Illustratiebeeld, niet van het bewuste hotel in Oostende.

Burgemeester laat hotel in Oostende-centrum onmiddellijk sluiten: “Veiligheid van de gasten kan niet meer worden gegarandeerd”

OostendeEen hotel in de Koningsstraat in Oostende moet verplicht de deuren sluiten. HEB kreeg na een klacht van een hotelgast de brandweer over de vloer voor een controle. Die stelde diverse gebreken vast.

 1. VTI Oostende start vanaf volgend schooljaar met opleiding tot skimonitor: “Een deel van de opleiding zal plaatsvinden in de Oostenrijkse Alpen”
  Oostende

  VTI Oostende start vanaf volgend schooljaar met opleiding tot skimonitor: “Een deel van de opleiding zal plaatsvin­den in de Oostenrijk­se Alpen”

  Altijd skimonitor willen worden? Vanaf het schooljaar 2023-2024 kan je bij VTI Oostende een opleiding starten tot skimonitor. Via deze hoogstaande opleiding kan je uiteindelijk het diploma behalen dat nodig is om als betaalde skimonitor te fungeren in verschillende wintersportlanden van Europa. “De opleiding vindt plaats tijdens de lesuren, maar staat los van de gewone studierichtingen die de leerlingen kiezen”, aldus directeur Ludo Viaene.
 2. Uitheemse marmerkreeft teruggevonden in parkvijver in Middelkerke: “De vijver droogleggen is de enige optie om ze te bestrijden”
  PREMIUM
  Middelkerke

  Uitheemse marmer­kreeft teruggevon­den in parkvijver in Middelker­ke: “De vijver droogleg­gen is de enige optie om ze te bestrijden”

  Slecht nieuws voor de amfibieën in de parkvijver van Middelkerke. De amfibieën in dit gebied zijn hun leven niet meer zeker. De marmerkreeft heeft zich weten te vestigen en als er een invasieve exoot een gebied weet te koloniseren is het wel de marmerkreeft. “Van deze kreeftjes zijn alleen vrouwelijke exemplaren bekend”, legt Kevin Scheers, onderzoeker bij het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) uit. “Toch weerhoudt dat het diertje er niet van zich overvloedig voort te planten. De kreeft kloont zichzelf en kan zich op die manier heel snel vermenigvuldigen.”