De feiten speelden zich af op het strand van Oostende.
Volledig scherm
De feiten speelden zich af op het strand van Oostende. © Emelyne Six

Brusselse jongeren geven picknickend koppel klappen voor de ogen van hun kinderen

Oostende/BrusselTwee 27-jarige mannen uit Sint-Jans-Molenbeek en Sint-Gillis riskeren in de Brugse rechtbank een werkstraf voor slagen en verwondingen op het strand van Oostende. D.B. en B.S. gaven een picknickend koppel klappen voor de ogen van hun kinderen.

 1. Dierenasiel vraagt om geen luide concerten meer te organiseren in het Maria Hendrikapark: Hoe moet het verder met evenementen in ‘t Bosje?
  PREMIUM
  Oostende

  Dieren­asiel vraagt om geen luide concerten meer te organise­ren in het Maria Hendrika­park: Hoe moet het verder met evenemen­ten in ‘t Bosje?

  Het voorbije weekend ging het Sinner’s Day Summer-festival door in het Maria Hendrikapark, ’t Bosje. Het dierenasiel Het Blauwe Kruis van de Kust ligt vlak naast het festivalterrein en kon vaststellen dat de luide muziek veel stress veroorzaakt bij de dieren. “De dieren hebben drie dagen afgezien, we hopen dat hier lessen uit getrokken worden en dat evenementen met luide muziek op deze plaats in de toekomst verboden worden.” Het asiel heeft ook een filmpje gemaakt om te tonen hoeveel stress de dieren ervaren.
 1. Jean Surmont brengt samen met De Dakbroeders het vergeten verhaal de rijke geldschieter van Leopold II onder de aandacht
  PREMIUM
  Oostende

  Jean Surmont brengt samen met De Dakbroe­ders het vergeten verhaal de rijke geldschie­ter van Leopold II onder de aandacht

  De Dakbroeders, bekend voor hun historisch locatietoneel, bergen een podcastreeks uit rond vergeten verhalen. De eerste aflevering gaat over de Affaire North, een verhaal over John Thomas North. Oud-directeur Jean Surmont ontrafelde het verhaal over de Engelsman die onder meer de eerste elektrische tramlijn liet aanleggen tussen Oostende en Middelkerke.