Het slachtoffer overleed na een zwempartij ter hoogte van het kunstwerk Rock Strangers.
Volledig scherm
Het slachtoffer overleed na een zwempartij ter hoogte van het kunstwerk Rock Strangers. © TVA

Brusselaar overlijdt na zwempartij in zee

Oostende/BrusselOp het strand aan het Zeeheldenplein in Oostende is donderdagavond een man onwel geworden. De 50-jarige Brusselaar werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed daar enige tijd later.

 1. Bewoners woonzorgcentrum genieten vanuit achtertuin mee van optreden Rammstein: “Een beetje leven, van mij mogen ze volgend jaar terugkomen!”
  Play

  Bewoners woonzorg­cen­trum genieten vanuit achtertuin mee van optreden Rammstein: “Een beetje leven, van mij mogen ze volgend jaar terugkomen!”

  De bewoners van woonzorgcentrum Sint Monica ‘De Drie Platanen’ hebben gisteren wellicht de avond van hun leven beleefd. Vol interesse keken ze eerst naar de opbouw van het Oostendse concertterrein, tot het woensdag eindelijk zover was. Vanop hun balkon konden ze Rammstein dan wel niet zien, hen horen konden ze wél. En dat doen de bewoners met veel plezier: “Mijn kleinkinderen belden en zeiden ‘Oma, wat doe jij toch allemaal?’ Maar ik ben aan het leven!”
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.
 3. Bijna dubbel zoveel kinderen verloren gelopen aan zee: "Dit zou geen probleem mogen zijn voor de redders”
  Kust

  Bijna dubbel zoveel kinderen verloren gelopen aan zee: "Dit zou geen probleem mogen zijn voor de redders”

  Tijdens de maand juli zijn aan de kust 879 personen verloren gelopen. Dat is bijna dubbel zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. De overgrote meerderheid van de verloren gelopen personen waren kinderen. “Als hun ouders of begeleiders hen goed in de gaten zouden houden, of minstens een gratis verdwaalarmbandje zouden omdoen, zou veel ellende kunnen vermeden worden”, zegt voorzitter Bert Gunst van de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV).