De aangespoelde bruinvis (zie foto’s onderaan dit artikel) lokte behoorlijk wat interesse van de menigte op het strand.
Volledig scherm
De aangespoelde bruinvis (zie foto’s onderaan dit artikel) lokte behoorlijk wat interesse van de menigte op het strand. © Antoine Vandevyver

Bruinvis spoelt aan tussen strandgasten in Mariakerke

Strandgangers waren dit weekend gelukkig niet enkel getuige van tumult of tonnen afval. Op het drukke strand van Mariakerke spoelde tussen de menigte ook een bruinvis aan. Het gaat om een exemplaar van 1.45 meter.

 1. Vooruit kijkt bezorgd naar Oostendse begroting: “Het zijn moeilijke tijden, maar dit is gewoon slecht bestuur”
  Oostende

  Vooruit kijkt bezorgd naar Oostendse begroting: “Het zijn moeilijke tijden, maar dit is gewoon slecht bestuur”

  Volgende week stemt de Oostendse gemeenteraad over de aanpassing van het meerjarenplan. Het stadsbestuur communiceerde al dat er heel wat besparingsmaatregelen worden genomen om een tekort van 92 miljoen euro op te vangen. Oppositiepartij Vooruit zegt zich toch zorgen te maken om de begroting. “Er wordt 17 miljoen euro aan investeringen geschrapt, maar de schulden stijgen”, zeggen Jeroen Soete en John Crombez.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.