Illustratiebeeld. Het Noordzeeaquarium, dat in 2019 de deuren sloot.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Het Noordzeeaquarium, dat in 2019 de deuren sloot. © Timmy Van Assche

Brandstichting in Noordzeeaquarium: “Betreurenswaardig, maar geen schade die de nieuwe plannen kan hinderen”

OostendeIn het voormalige Noordzeeaquarium aan de Visserskaai in Oostende is maandagmorgen rond 5 uur brand gesticht. Getuigen zagen plots heel wat rook ontsnappen uit het gebouw.

 1. Zijn deze twee vrouwen op inbrekerspad in Oostende en Bredene? “Gewacht tot we vertrokken waren, flat in grote wanorde achtergelaten”
  Oostende/Bredene

  Zijn deze twee vrouwen op inbrekers­pad in Oostende en Bredene? “Gewacht tot we vertrokken waren, flat in grote wanorde achtergela­ten”

  Johan De Jonghe (58) uit de Verlaatstraat in Oostende trof woensdagmiddag zijn flat aan in grote wanorde. Alles werd doorzocht en er bleek heel wat gestolen. “Twee dames werden in de buurt gespot voor en na de inbraak. Zij zitten er ongetwijfeld voor iets tussen. Een buurvrouw zag ze ook de hele tijd observeren.” Mogelijk zijn ze ook verantwoordelijk voor andere inbraken, zoals op dinsdag in Bredene.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 1. Maak kennis met Michael Vanhee (25), piepjong Oostends raadslid en toch ‘ouderwetse’ stadspoliticus: “Luisteren naar mensen doe je beter op café dan via Facebook”
  PREMIUM
  Oostende

  Maak kennis met Michael Vanhee (25), piepjong Oostends raadslid en toch ‘ouderwetse’ stadspoli­ti­cus: “Luisteren naar mensen doe je beter op café dan via Facebook”

  Strak in het pak, steevast met de sjerp om en een echte volksmens: Michael Vanhee is met nog geen 26 lentes op de teller één van de jongste gemeenteraadsleden in Oostende, maar hij heeft een oude ziel. “Van mijn grootouders kreeg ik mee dat ik me deftig moest kleden”, vertelt de jongeman, die opgroeide in de sociale woonwijk Nieuwe Stad en zich inzet voor Vooruit. “Met mijn kledij laat ik ook zien dat je niet welgesteld hoeft te zijn om iets te bereiken.”