Brand uitgebroken in Europacentrum, hoogste gebouw van de kust: 33 bewoners geëvacueerd

OostendeIn Oostende is donderdagmorgen rond 4.20 uur brand uitgebroken in het Europacentrum, het hoogste gebouw van de kust. “Het vuur ging op de vijfde verdieping gepaard met felle rook, die zich via de luchtkokers had verspreid”, zegt brandweerkapitein Dries Van der Veken. Volgens burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) moeten er ingrepen gebeuren aan het gebouw uit veiligheidsoverwegingen.

 1. Mama’s helpen ook op Moederdag mee als vrijwilliger in vaccinatiecentrum: “Mijn zonen hebben een verrassing als ik thuis kom”
  PREMIUM
  Oostende

  Mama’s helpen ook op Moederdag mee als vrijwilli­ger in vaccinatie­cen­trum: “Mijn zonen hebben een verrassing als ik thuis kom”

  Op Moederdag zagen wij enkele straffe mama’s in het vaccinatiecentrum van Oostende, die hun ‘feestdag’ opofferden om vrijwillig mee te helpen. Marina Quartier en Sarah Schotte, de echtgenote van Bart Tommelein die net gevaccineerd is, hebben het er met veel plezier voor over. “Op deze manier kunnen we ook ons steentje bijdragen op weg naar een normaal leven.”
 2. Minder Le Homard et la Moule, meer zeewier... ‘Seaweedchef’ maakt keuze: “Ons restaurant openen we slechts twee dagen, en alleen als het ‘normaal’ kan”
  PREMIUM
  Bredene

  Minder Le Homard et la Moule, meer zeewier... ‘Seaweed­chef’ maakt keuze: “Ons restaurant openen we slechts twee dagen, en alleen als het ‘normaal’ kan”

  “Na 25 jaar Le Homard et la Moule voel ik soms dat het genoeg is geweest. Mijn ambitie is niet weg, maar ik voel dat ik me wil toespitsen op Studio Zeewier.” De Bredense ‘seaweedchef’ Donald Deschagt (58) zal zijn bekende restaurant minder openen – een terras staat er zaterdag alleszins al niet. Maar zijn passie voor zeewier blijft onaangeroerd, wat zeggen we, is vuriger dan ooit. “Ik hebben nog zoveel leuke ideeën voor producten met zeewier.”
 1. Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek
  Play

  Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek

 2. Elke zomerdag lopen 50 kindjes verloren aan de kust, waaronder deze twee
  Play
  Helden van Hier: De Kust

  Elke zomerdag lopen 50 kindjes verloren aan de kust, waaronder deze twee