De brandweer had het vuur snel onder controle.
Volledig scherm
De brandweer had het vuur snel onder controle. © SDVO

Brand op kelderverdieping onder restaurant mogelijk aangestoken

In de Kemmelbergstraat in Oostende is donderdagmorgen rond 8.30 uur een beginnende brand vastgesteld. De brandweer sluit kwaad opzet niet uit.

 1. Stijging van aantal besmettingen in Oostende op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Oostende op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Oostende, op één dag 41 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 32. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 235. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Oostende op 328 te liggen. Omdat Oostende meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Stad lanceert toegankelijkheidstoets: “Horeca, winkeliers, diensten en inwoners worden actief benaderd”
  Oostende

  Stad lanceert toeganke­lijk­heids­toets: “Horeca, winkeliers, diensten en inwoners worden actief benaderd”

  Met de ondertekening van het charter ‘Naar een toegankelijke gemeente’ engageert de stad zich om de toegankelijkheid structureel aan te pakken. Samen met het Vlaams Expertisecentrum Inter vzw wordt de huidige toestand in onze stad in kaart gebracht. “Van daaruit worden doelstellingen geformuleerd en een actieplan opgesteld. De aanpassingen moeten beantwoorden aan de vele eisen van onze diverse samenleving”, zegt bevoegd schepen Hina Bhatti (Open Vld). Eerder nam de stad ook al een toegankelijkheidsambtenaar onder de arm.