Piet Vanoutrive en Bruno Clemens steken, net als ontdekkingsreizigers, de vlag in de grond.
Volledig scherm
Piet Vanoutrive en Bruno Clemens steken, net als ontdekkingsreizigers, de vlag in de grond. © Benny Proot

Bouw hypermodern recyclagebedrijf gestart: “Waar de rest stopt, gaan wij door”

Renasci wil tegen eind dit jaar op hun site in Oostende hun revolutionaire methode om afval om te zetten in energie en grondstoffen opstarten zonder restafval te genereren. Momenteel wordt afval al verbrand om energie op te wekken, maar Renasci maakt zich sterk dat ze de materialen voor 100 procent kunnen recupereren en voor 78 procent aan energie. “Wij gaan verder met de producten waar de huidige recyclagebedrijven stoppen. Bedoeling is om nog meer afvalproducten te recycleren en het afvalprobleem aan te pakken.”

 1. Takeaway is het codewoord: Oostende steunt zijn lokale restaurants met een grote campagne
  Oostende

  Takeaway is het codewoord: Oostende steunt zijn lokale restau­rants met een grote campagne

  De stad, het Economisch Huis en Toerisme Oostende werken samen enkele acties uit om de horecasector te steunen. Alle initiatieven van restaurants - van afhaalservice tot maaltijden aan huis - worden gebundeld op de websites en in een overzichtelijke folder. Verder wordt een communicatiecampagne op poten gezet. Inwoners en bezoekers ontvangen ook nog kraskaarten bij aankoop vanaf 30 euro, waarmee prijzen te winnen vallen.
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 3. Hevige brand in kelder appartementsgebouw: “Automatisch blussysteem heeft ramp voorkomen”

  Hevige brand in kelder apparte­ments­ge­bouw: “Automa­tisch blussys­teem heeft ramp voorkomen”

  Op het Prinses Stefanieplein in Oostende is maandagmorgen een hevige brand uitgebroken in de kelder van een appartementsgebouw, waar zich op de gelijkvloerse verdieping het kantoor van Bond Moyson bevindt. “Het automatisch blussysteem heeft een ramp voorkomen”, zegt luitenant Serge Van Cleven van brandweerpost Oostende. De oorzaak van de hevige brand ligt bij een defecte vaatwasser in de kelder.