Bij de kiellegging was naast de Chef Defensie Admiraal Michel Hofman en de Commandant van de Belgische marine, Divisie-Admiraal Jan Debeurme ook Burgemeester Bart Tommelein aanwezig.
Volledig scherm
Bij de kiellegging was naast de Chef Defensie Admiraal Michel Hofman en de Commandant van de Belgische marine, Divisie-Admiraal Jan Debeurme ook Burgemeester Bart Tommelein aanwezig. © Hubert Rubbens en Jorn Urbain

Bouw gestart van nieuw Belgisch mijnenbestrijdingsschip M940 ‘Oostende’

OostendeDe bouw van het eerste nieuwe mijnenbestrijdingsschip voor de Belgische Marine is gestart, op de scheepswerf in het Franse Concarneau. Het schip zal de naam ‘M940 Oostende’ krijgen, een eerbetoon voor de belangrijke rol die de stad speelt voor de marine.

  1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
    TV

    RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

    Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.