Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Binnenkort wekelijkse markt op de Vuurtorenwijk

OostendeBinnenkort kun je op het Sint-Antoniusplein terecht voor een wekelijkse markt op vrijdag. De aanleiding voor de organisatie van de markt is het verdwijnen van enkele plaatselijke supermarkten in de Vuurtorenwijk.

 1. We hebben na Evenepoel nog een wereldkampioen op de fiets... Tim Desmet (29) is de beste op een eenwieler: “Het begon allemaal met een YouTube-filmpje”
  PREMIUM
  Leffinge

  We hebben na Evenepoel nog een wereldkam­pi­oen op de fiets... Tim Desmet (29) is de beste op een eenwieler: “Het begon allemaal met een YouTube-film­pje”

  Wielersensatie Remco Evenepoel won vorig weekend de regenboogtrui, maar daarmee is hij niet de enige Belgische wereldkampioen op een fiets. Leffingenaar Tim Desmet (29) is immers de beste van de wereld op een eenwieler. Eind augustus won hij goud op het WK in Grenoble in Frankrijk in de discipline hoogspringen. “Ik sprong toen 1.30 meter hoog. Daarnaast eindigde ik daar ook tweede en derde in twee andere disciplines”, zegt Tim.
 2. Werken in de winkelstraat of leuke acties gepland? Handelaars in centrum lezen het weldra in één app: “Zo wordt Oostende een nóg betere shoppingstad”
  oostende

  Werken in de winkel­straat of leuke acties gepland? Handelaars in centrum lezen het weldra in één app: “Zo wordt Oostende een nóg betere shopping­stad”

  Van aankomende acties voor de klant tot vacatures in een winkel: de handelaars in het centrum van Oostende zijn binnenkort online met elkaar verbonden en kunnen zo veel meer van elkaar te weten komen. Het Economisch Huis Oostende is de tweede in ons land dat Chainels, via app of e-mail, als communicatiemiddel zal gebruiken. En dat is uiteindelijk ook positief voor de shoppers.
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.