BINNENKIJKER. De Central Park Tower op Oosteroever: een stukje New York in Oostende
OostendeDit weekend kon je tijdens Open Wervendag de werf bezoeken van de Central Park Tower, op Oosteroever. Deze toren, die 22 verdiepingen zal tellen, moet één van de parels van de nieuwe Oostendse stadswijk worden, en de hoogste toren van de hele site. Wij namen een kijkje.
De Central Park Tower - van bouwheer Burco Coast en hoofdaannemer D’hoore Construct - is te vinden aan de haven van Oostende tussen de Victorialaan en de Hendrik Baelskaai. Er wordt nog volop aan gebouwd; intussen zijn ze net over de helft van het aantal verdiepingen. Tijdens de Open Wervendag konden we al tot op de elfde verdieping klimmen, maar daar moeten er de komende maanden nog eens elf bovenop komen. In totaal zullen er 103 appartementen in het gebouw zijn, in verschillende grootten en kostprijzen. De verkoopprijs start vanaf 165.000 euro voor een éénslaapkamerappartement tot meer dan 1 miljoen euro voor een penthouse.
Op maat gemaakte bakstenen
Deze toren is het vijfde gebouw dat op de Central Park site te vinden is. Ze zijn ook net gestart met de bouw van het zesde en zevende appartementsgebouw. Wegens de heel vlotte verkoop van de appartementen, is de verkoop van de appartementen in die twee gebouwen ook al gestart. “Maar de Central Park Tower blijft wel speciaal. Het is ook het gebouw waar we het meeste werk aan hebben. De bouwheer en architect hebben dan ook kosten noch moeite gespaard”, zegt Dries D’hoore. “De 22 verdiepingen zijn opgetrokken in beige architectonisch beton en gemetselde bakstenen die op maat gemaakt worden bij Wienerberger, om optimaal aan te sluiten bij de historiek van de unieke locatie. Het gebouw bestaat uit een dragende structuur van beton, zowel geprefabriceerd als ter plaatse gestort.”
Gemeenschappelijk zwembad en fitnessruimte
“Naast de 103 appartementen telt de Central Park Tower ook twee ondergrondse verdiepen voor garages, parkeerplaatsen en bergingen. Op het gelijkvloers bevindt zich verder een royale inkomhal, een gemeenschappelijk zwembad en een fitnessruimte”, vertelt hoofdaannemer Dries D’hoore van D’hoore Construct. “We zijn nu aan het vijftiende verdiep begonnen en hebben ondertussen een voorsprong op de planning van een tweetal maanden. Eind oktober zou de ruwbouw boven er moeten staan.”
Met dit project wil de stad Oostende een stukje New York naar België brengen - vandaar ook de naam ‘Central Park’. “Het idee komt van New York waar je het grote park tussen allemaal hoge appartementsgebouwen ziet”, zegt Dries D’hoore. “We willen hier op Oosteroever een beetje hetzelfde gevoel creëren. Zo is er rond de gebouwen groen en natuur te vinden. Er is ook een city river aangelegd langs het gebouw waar altijd water vloeit. Dat zal een kabbelend beekje zijn bij warm en droog weer, en een dynamische waterpartij bij hevige regenval. Het systeem is zo gemaakt dat wanneer het regent, het regenwater niet rechtstreeks in de riolen terechtkomt. Via innovatieve afwateringskokers onder Central Park infiltreert het water beetje per beetje de grond in.”
Zonneterras met uitzicht op park en zee
Het uitzicht vanuit de toren is niet min. Uit de appartementen kijk je over de zee, de skyline van de stad en de vaargeul. Aan de achterzijde vormen het park van 1,2 hectare, de fonteinen, de duinen en de parkvijver een groene oase waar je zelf geen onderhoud aan hebt. Door de grote terrassen kan je ook de hele dag lang van de zon genieten. “Central Park Tower dankt zijn bijzondere architectuur onder meer aan de draaibeweging in de terrassen”, zegt Dries D’hoore. “Die twist geeft de platformen maximaal zonlicht en minimale schaduw van het terras erboven.”
De Central Park Tower en de hele site moeten een nieuwe trekpleister voor Oostende worden. De meeste appartementen zijn inmiddels verkocht, maar er zijn er nog 17 vrij. Geïnteresseerd? Je kan voor meer info of een afspraak contact opnemen via 0470 37 57 68 of via info@baelskaai.be.
Zo ziet de werf er verder uit:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMOostende
Marc (78) overleeft hevige brand niet: “Ik doe nu met mijn zoon wat hij vroeger met mij deed. En daar ben ik hem dankbaar voor”
-
Livios
Uitgedroogd gazon voorkomen? Tuinexpert geeft 5 tips: “Gazonsproeiers zijn niet efficiënt”
Droge zomers eisen hun tol in Vlaamse tuinen. Wanneer de regen uitblijft en de temperaturen stijgen, worden onze gazons dor. Van die groene grasmat blijft dan al snel niet veel meer over. Bouwsite Livios vroeg aan tuinexpert Bart Verelst van Groen Groeien hoe je een dor gazon kan voorkomen. -
PREMIUMMiddelkerke
IN BEELD. Middelkerke beleeft wielerhoogdag tijdens BK wielrennen: “Waw, zoveel handtekeningen van mijn idolen”
Het Belgisch kampioenschap wielrennen in Middelkerke bracht een pak volk op de been. Vanuit alle hoeken van het land kwamen supporters met vlaggen en gesmeerde stembanden richting de kustgemeente. Zowel bij de start van de vrouwen als bij die van de mannen was er een gezellige drukte in het centrum van Middelkerke. En de terrasjes, die zaten goed vol. -
-
Kortemark/Bredene
Dertiger komt weg met voorwaardelijke celstraf nadat politie kilo's speed en xtc-pillen aantreft onder motorkap van z'n wagen
Een 30-jarige man uit Kortemark en 25-jarige man uit Bredene zijn in de Brugse rechtbank veroordeeld voor de invoer en verkoop van speed. In de wagen van die eerste werd een tweetal jaar geleden zo’n 4 kilo speed en bijna 2.000 xtc-pillen aangetroffen. De drugs zaten verstopt onder de motorkap. -
Mijnenergie
Was in de droogkast of aan de draad? Zoveel euro scheelt dat op je energiefactuur
Ben jij net als vele anderen op zoek naar manieren om de kosten van je energiefactuur te drukken? Als je er de ruimte voor hebt, droog je kleren in de lente en de zomer dan zeker buiten aan de wasdraad. Mijnenergie.be zocht uit hoeveel je er exact mee kan besparen. -
Livios
"Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips. -
Oostende
Jaar cel voor doodsbedreigingen via WhatsApp
Een 30-jarige Oostendenaar is bij verstek veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf en 800 euro boete voor doodsbedreigingen. G.M. stuurde de bedreigingen via WhatsApp naar zijn vriendin.