De ontgoocheling valt op de gezichten af te lezen in Oostende
Volledig scherm
De ontgoocheling valt op de gezichten af te lezen in Oostende © Benny Proot

Belgische supporters balen, terwijl Marokkaanse fans uit hun dak gaan. “Er was een vriendschappelijke sfeer en zo moet het zijn, want voetbal is een feest”

OostendeDe opkomst zat snor, de sfeer was aanvankelijk uitgelaten en de supporters hadden er zin in zondagmiddag in de ACEG Wellington Renbaan, maar het mocht niet zijn. De toeschouwers zagen met lede ogen aan hoe de Belgen niet tot scoren kwamen. Terwijl de hoop van de supporters naar het einde van de wedstrijd toe steeds meer begon te zakken, werden de aanwezige Marokkaanse supporters steeds luider. Dat leidde weliswaar niet tot problemen en de aanwezige politie moest niet tussenkomen.

 1. Parket seponeert klacht tegen leerkracht die kleuter (5) buiten in kou zet: "Waarom nemen ze dit niet ernstig?”
  PREMIUM
  Oostende

  Parket seponeert klacht tegen leerkracht die kleuter (5) buiten in kou zet: "Waarom nemen ze dit niet ernstig?”

  De leerkracht die een jaar geleden in Oostende een 5-jarige kleuter strafte door hem in de kou buiten te zetten, moet zich niet voor een rechter verantwoorden. Het parket seponeert de zaak, zo laten de ouders van het jongetje zelf weten. En ook van de school zelf kreeg de leraar geen sanctie. “Wat moet er nog gebeuren vooraleer er iets zal veranderen?”, vragen de ouders zich teleurgesteld af.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 1. Jonge West-Vlamingen zijn met beursapp 1 van 1.000 meest trending bedrijven: “Gezondheid en geld zijn belangrijk in het leven. Met dat laatste kunnen wij helpen”
  PREMIUM
  Brugge/Oostende

  Jonge West-Vlamingen zijn met beursapp 1 van 1.000 meest trending bedrijven: “Gezondheid en geld zijn belangrijk in het leven. Met dat laatste kunnen wij helpen”

  Hun applicatie ‘Beurzbyte’ wordt pas volgende maandag wereldwijd gelanceerd, maar nu al staat de start-up van de twee West-Vlamingen Niels Soete (25) en Pedram Parhizkari (32) tussen de 1.000 meest trending start-upbedrijven van het moment. Het jonge bedrijf zegt de kloof tussen de gewone man en de financiële markten te willen verkleinen. “Iedereen moet toegang krijgen tot de beurs, en wij willen mensen helpen de juiste keuzes te maken", zeggen ze.