't Klein College in Oostende, een school met 230 leerlingen en 25 leerkrachten, is volledig dicht door een corona-uitbraak. Vooral het lerarenkorps is zwaar getroffen.
Volledig scherm
't Klein College in Oostende, een school met 230 leerlingen en 25 leerkrachten, is volledig dicht door een corona-uitbraak. Vooral het lerarenkorps is zwaar getroffen. © rv

Basisschool ‘t Klein College dicht na corona-uitbraak: “Al onze leerkrachten zijn gevaccineerd, maar toch zijn er ziek uitgevallen met koorts”

OostendeBasisschool ‘t Klein College in Oostende is sinds donderdagmorgen, en minstens tot maandag, volledig gesloten door meerdere coronabesmettingen. Verscheidene leerkrachten zijn ziek en ook leerlingen hebben symptomen. “Kinderen onder de 12 jaar worden niet gevaccineerd en dat heeft grote gevolgen voor de scholen”, zegt directeur Gerda Colpaert. Bij heropening verplicht ‘t Klein College alvast het mondmasker vanaf het vierde leerjaar.

 1. Wie vrijdag een Jeune Premier koopt, steunt rechtstreeks kinderen met moeilijke sociale achtergrond: “Statement tégen Black Friday”
  Oostende

  Wie vrijdag een Jeune Premier koopt, steunt recht­streeks kinderen met moeilijke sociale achter­grond: “Statement tégen Black Friday”

  Wie komende vrijdag een boekentas of rugzak van Jeune Premier koopt, steunt daarmee rechtstreeks de kinderen van de IBIS-school in Bredene. Het Oostendse boekentassenmerk maakt op die manier een statement tegen Black Friday en de kortingcultuur. “Liever kinderen met een moeilijke sociale achtergrond ondersteunen dan massaal kortingen geven.”
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.