Dirk Gunst van baseballclub Piranhas en Hans Bullynck van American footballclub Ostend Pirates.
Volledig scherm
Dirk Gunst van baseballclub Piranhas en Hans Bullynck van American footballclub Ostend Pirates. © Benny Proot

Baseball, cricket en American football in Oostende krijgen één clublokaal in De Schorre: “Hier kijken we zo hard naar uit”

OostendeDe stad zal in Sportpark De Schorre een gemeenschappelijk clubhuis bouwen voor de baseballers van Piranhas Oostende, Ostend Exiles Cricket Club en American footballspelers van Ostend Pirates. Op die manier krijgen nu ook deze sporten de broodnodige infrastructuur om verder te kunnen groeien. “We bestaan al 20 jaar en het was al die tijd behelpen zonder eigen dak boven ons hoofd”, vertelt Piranhas-voorzitter Dirk Gunst.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Vlaamse softwarebedrijf ZoraBots haalt opnieuw miljoenencontract binnen

  Vlaamse softwarebe­drijf ZoraBots haalt opnieuw miljoenen­con­tract binnen

  Na een eerste internationaal contract in Saudi-Arabië sluit het Oostendse softwarebedrijf ZoraBots vandaag een tweede groot contract af in het buitenland. Het Canadese Arco Information sluit een miljoenendeal met ZoraBots voor de aankoop en herverdeling van ZBOS licenties en services de komende vijf jaar. “Dit is de volgende grote stap voor ons bedrijf”, lichten CEO’s Tommy Deblieck en Fabrice Goffin toe.
  Oostende
 3. Saar (14) uit Brugge leerde skaten, zeilen én duiken voor hoofdrol in nieuwe Vlaamse film Zeevonk. “Ik heb de smaak nu wel te pakken”
  PREMIUM

  Saar (14) uit Brugge leerde skaten, zeilen én duiken voor hoofdrol in nieuwe Vlaamse film Zeevonk. “Ik heb de smaak nu wel te pakken”

  De nieuwe langspeelfilm Zeevonk is zaterdag in première gegaan in Oostende. De cast met onder meer Hilde De Baerdemaeker, Zouzou Ben Chikha en Lynn Van Royen maakte hun opwachting op de rode loper. Toch waren het vooral de jonge talenten die terecht in de spotlights stonden. Saar Rogiers uit Brugge speelde haar eerste hoofdrol en ook Dunia Elwaleed uit Oostende tekende voor haar eerste filmervaring. “Het blijft een raar idee dat mensen naar mij zullen komen kijken in de cinema. Het is een droom die uitkomt.”
  Oostende