Ook vorig jaar werden de terrassen in Oostende fors uitgebreid.
Volledig scherm
Ook vorig jaar werden de terrassen in Oostende fors uitgebreid. © LBB

Bart Tommelein vreest voor problemen bij mooi weer op 1 mei: “De sfeer wordt grimmiger”

OostendeDe beslissingen van het overlegcomité worden ook bij Oostends burgemeester Bart Tommelein met ontgoocheling onthaald. “Wij hebben al een maand geleden aangegeven dat het belangrijk is voor de openbare orde en de veiligheid om de terrassen te openen. Ik had gehoopt en verwacht dat men nu zou zeggen dat het op 1 mei mocht. Nu is het een compromis op z’n Belgisch geworden.”

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. REEKS. Onze 7 terrastips voor het beste uitzicht aan de kust
  PREMIUM
  Kust

  REEKS. Onze 7 terrastips voor het beste uitzicht aan de kust

  Waar beter vertoeven in eigen land dan aan zee? Nu de terrassen weer open zijn, is een uitstapje richting kust nóg aantrekkelijker. Maar op welk terras heb je nu het mooiste uitzicht? Of waar vind ik een speciale sfeer? Wij trokken met onze fotograaf op pad en zoeken de komende weken de leukste terrasjes uit in onze buurt. Deze week: van Knokke tot De Panne. Meer mooie terrassen, vind je in ons dossier Tournée Générale.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"