Bart Tommelein.
Volledig scherm
Bart Tommelein. © Benny Proot

Bart Tommelein blijft vragende partij om terrassen zo snel mogelijk te openen: “Het zou een goede maatregel zijn, maar dreigen ga ik niet doen”

OostendeDe gouverneur van Luik en enkele burgemeesters uit de Waalse provincie zullen toelaten dat horecazaken hun terrassen openen op 1 mei, ongeacht de beslissing van het Overlegcomité. Burgemeester Bart Tommelein is al van voor de paasvakantie vragende partij om horecazaken die mogelijkheid te geven. “Het is gemakkelijk dreigen als je weet dat dit woensdag hoogst waarschijnlijk al op tafel ligt. Ik ben ook vragende partij, maar ik ga niets eisen.”

 1. Andrew Hjulsager ‘not amused’ na Oostends verlies tegen AA Gent: “Geen Europees voetbal? Er zijn grotere problemen dan dat alleen”
  VOETBAL 1A

  Andrew Hjulsager ‘not amused’ na Oostends verlies tegen AA Gent: “Geen Europees voetbal? Er zijn grotere problemen dan dat alleen”

  KV Oostende heeft geen revanche kunnen pakken tegen AA Gent voor het verlies van vorige donderdag (2-1). In eigen huis ging het zondag met 0-4 onderuit. De match was in de eerste helft eigenlijk al gespeeld, toen tussen de 0-1 en 0-2 doelman Guillaume Hubert naar de kant moest met een directe rode kaart. “Onterecht, maar het mag geen excuus zijn", zucht Arthur Theate. Middenvelder Andrew Hjulsager, die werd gehuldigd als KVO-speler van het jaar, stelt het scherper.
 2. Visrestaurant Adelientje heropent toch na overlijden van zaakvoerder (52): “We willen de keuken van Chris in ere houden”
  PREMIUM
  Oostende

  Visrestau­rant Adelientje heropent toch na overlijden van zaakvoer­der (52): “We willen de keuken van Chris in ere houden”

  Goed nieuws voor de liefhebbers van eerlijke, authentieke Oostendse keuken. Visrestaurant Adelientje gaat op 21 mei opnieuw open als zomerse pop-up. De zaak was gesloten sinds het noodlottige overlijden van de bekende uitbater Chris Boucquez (52) in oktober vorig jaar. “Zoon Julian, nu 14 jaar, ziet zich later hier ook achter het fornuis staan. Zomaar het licht uitlaten, zagen we dus niet zitten”, zegt mama Cindy.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek