rv
Volledig scherm
© rv

Bart Tommelein bijt van zich af tijdens bitsige discussie over meerjarenplan: “Néé, schuldgraad is niet fout van blauwe burgemeester”

OostendeDe gemeenteraad van Oostende boog zich maandagavond over de aanpassing van de meerjarenplanning van de stad. Het leidde tot een bitsig debat waarbij vooral oppositiepartij Vooruit forse kritiek uitte. “De schulden zijn gestegen, hoewel er minder geïnvesteerd wordt”, klonk het. “Die hoge schuldgraad wás er al”, verdedigde burgemeester Bart Tommelein zich.

 1. Volle Petrus- en Pauluskerk neemt afscheid van ereburgemeester Julien Goekint: “Hij wilde de beste zijn in alles wat hij deed. Hij was geen soldaat, maar een commando”
  Oostende

  Volle Petrus- en Pauluskerk neemt afscheid van ereburge­mees­ter Julien Goekint: “Hij wilde de beste zijn in alles wat hij deed. Hij was geen soldaat, maar een commando”

  Honderden mensen zakten zaterdag af naar de Petrus en Pauluskerk om afscheid te nemen van Julien Goekint. De bekende ondernemer overleed op 20 januari op 93-jarige leeftijd. Zoon Koen Goekint blikte terug op het gevulde leven van zijn vader, die het bedrijf Goekint Graphics uitbouwde tot een referentie in de regio en daarnaast ook zeventien jaar burgemeester van Oostende was.
 2. BINNENKIJKER. Winfried brengt verzameling unieke spullen onder in feestzaal Almacen: “Ik heb hier mijn hart en ziel in gestoken”
  PREMIUM
  oostende

  BINNENKIJ­KER. Winfried brengt verzame­ling unieke spullen onder in feestzaal Almacen: “Ik heb hier mijn hart en ziel in gestoken”

  Chambres d’O brengt bezoekers tijdens het weekend van 4 en 5 februari op heel uiteenlopende plaatsen in de stad. Het huiskamerfestival is goed voor 100 voorstellingen op 40 locaties. Een van de locaties is feestzaal Almacen in de Spaarzaamheidsstraat. De locatie ligt goed verborgen, maar eenmaal binnen gaat een pareltje open vol met snuisterijen die verzameld werden door eigenaar Winfried Ponette. Elk voorwerp die je tegenkomt van aan de deur tot in de ruimte zelf, heeft een eigen verhaal.