Roger De Raedt en Liliane Dirickx nemen binnen enkele maanden hun intrek in een van de nieuwe gebouwen. "De straten zijn heel mooi", vindt Liliane.
Volledig scherm
Roger De Raedt en Liliane Dirickx nemen binnen enkele maanden hun intrek in een van de nieuwe gebouwen. "De straten zijn heel mooi", vindt Liliane. © Benny Proot

Baelskaai tegen zomer afgewerkt

OOSTENDEHet eerste stuk van de Hendrik Baelskaai is vernieuwd en tegen de zomer moet ook de rest van de kaai klaar zijn. Eind dit jaar starten de werken in de Victorialaan met onder meer een zogenaamde City River, een Europees project voor waterbuffering in het gebied.
Zo krijgt de nieuwe Oosteroever steeds meer vorm.

  1. Compagnons zoekt Oostendse buddy’s: “Het is verrijkend om met nieuwkomers samen de stad te ontdekken”

    Compagnons zoekt Oostendse buddy’s: “Het is verrijkend om met nieuwko­mers samen de stad te ontdekken”

    Stad Oostende wil mensen verbinden. Met het project ‘Compagnons’ koppelt ze sinds 2016 nieuwkomers in Oostende aan buddy’s die hen wegwijs helpen te maken in de stad. De buddywerking was oorspronkelijk een samenwerking maar is vanaf nu volledig in handen van de Federatie van Mondiale en Democratische Organisaties (FMDO) én breidt daardoor uit. “Zo zullen we op jaarbasis minstens vijftig duo’s kunnen koppelen", zegt projectmedewerker Marina Pak.
    Oostende