Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Automobiliste (76) haalt iets uit koffer, maar fietser (42) rijdt haar aan

OostendeEen voetganger en fietser zijn donderdagochtend met elkaar gebotst in de Ringlaan in Oostende.

 1. Het Stadsatelier zal zich de komende jaren buigen over nieuwe invulling site oud zwembad
  oostende

  Het Stadsate­lier zal zich de komende jaren buigen over nieuwe invulling site oud zwembad

  Stad Oostende besliste eerder al om het oude zwembad te slopen en de historische site in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Tegen die beslissing werd beroep ingediend door vzw Dement en Archipel vzw. Een van de argumenten van de erfgoedorganisatie was de onduidelijkheid rond de toekomstplannen. Het Stadsatelier heeft nu de opdracht gekregen om de site van het oude zwembad vorm te geven. “En dat zijn voor alle duidelijkheid zeker geen appartementen, maar een open groene ruimte.”
 2. Noodweer krijgt doorzetters Jim (42) en Annelore (38) niet klein: “Verwoeste chambres d’hôtes opent nog voor de zomer weer de deuren”
  PREMIUM
  Oostende

  Noodweer krijgt doorzet­ters Jim (42) en Annelore (38) niet klein: “Verwoeste chambres d’hôtes opent nog voor de zomer weer de deuren”

  Hagelstenen ‘zo groot als meloenen’ en rukwinden die een ware ravage aanrichtten. Hevig noodweer veegde in juni vorig jaar letterlijk een deel van de chambres d’hôtes van Jim Verleye (42) en Annelore Maes (38) in de Franse Auvergne weg. Maar opgeven? Daar dacht het Oostendse koppel zelfs niet aan. Ten laatste begin juni — exact één jaar na datum — willen ze opnieuw gasten ontvangen. “Ons leven ligt hier. Onszelf oprapen en doorzetten: een andere optie was er niet.”
 1. Burgercoöperatie Beauvant wint groene pluim: “Het thema dit jaar was klimaat”
  Ieper/Oostende

  Burger­coöpe­ra­tie Beauvant wint groene pluim: “Het thema dit jaar was klimaat”

  Naar jaarlijkse gewoonte reikt de provincieraadsfractie van Groen een groene pluim uit op de provinciale nieuwsjaarreceptie van de partij. Dit jaar vond die plaats in Ieper. “Omdat het thema klimaat in het brandpunt van de belangstelling staat, selecteerden we voor deze editie van de groene pluim drie klimaatinitiatieven”, zegt provincieraadslid en fractieleider Maarten Tavernier.