Katrien Van Hecke met haar nieuw boek ‘Oostende is niet ver meer’.
Volledig scherm
Katrien Van Hecke met haar nieuw boek ‘Oostende is niet ver meer’. © rv

Auteur Katrien Van Hecke brengt boek uit over Oostendse Compagnie

OostendeAuteur Katrien Van Hecke heeft een nieuw boek uitgebracht over de achttiende-eeuwse Oostendse Compagnie. Het heet ‘Oostende is niet ver meer’ en gaat over het leven op zee. Op 22 mei komt ze haar boek zelf voorstellen tijdens een lezing in boekhandel Corman.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Dolleman (27) die taxichauffeurs en nachtwinkeluitbater toetakelde, heeft 
Tourette-syndroom: “Hij gaf 25 slagen in 18 seconden”
  Oostende/Brugge

  Dolleman (27) die taxichauf­feurs en nachtwin­kel­uit­ba­ter toetakelde, heeft Tourette-syn­droom: “Hij gaf 25 slagen in 18 seconden”

  Een 27-jarige Oostendenaar riskeert een strenge celstraf voor zwaar geweld tegenover twee taxichauffeurs en een nachtwinkeluitbater in Brugge en Oostende. Eén van de hallucinante feiten werd geregistreerd door dashcambeelden. “De beklaagde gaf de taxichauffeur in kwestie liefst 25 slagen in amper 18 seconden”, vertelde de procureur.