Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

August Vermeylen Fonds houdt infoavond over behoud van voormalig zwembad

OostendeAugust Vermeylen Fonds nodigt de erfgoedvereniging vzw Dement en architectuurvereniging vzw Archipel om te spreken over het behoud van het voormalige zwembad in Oostende.

 1. 60 gezinnen vrezen voor kinderopvang nadat uitbaatster besluit over een maand te stoppen: “Ik zal mijn werk moeten opzeggen als er geen overnemer is”
  PREMIUM
  Oostende

  60 gezinnen vrezen voor kinderop­vang nadat uitbaat­ster besluit over een maand te stoppen: “Ik zal mijn werk moeten opzeggen als er geen overnemer is”

  De uitbaatster van het Kinderdagverblijf ’t Zeepaardje met twee vestigingen in de Dahlialaan stopt eind dit jaar. Ze is momenteel in gesprek met overnemers, maar er is nog geen duidelijkheid of de kinderdagverblijven zullen open blijven. Voor de 60-tal gezinnen is het bang afwachten. “Het was al een lange zoektocht om een kinderdagverblijf te vinden... en nu begint het opnieuw.” Oppositiepartij Vooruit roept de stad alvast op om een extra inspanning te leveren.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Vooruit kijkt bezorgd naar Oostendse begroting: “Het zijn moeilijke tijden, maar dit is gewoon slecht bestuur”
  Oostende

  Vooruit kijkt bezorgd naar Oostendse begroting: “Het zijn moeilijke tijden, maar dit is gewoon slecht bestuur”

  Volgende week stemt de Oostendse gemeenteraad over de aanpassing van het meerjarenplan. Het stadsbestuur communiceerde al dat er heel wat besparingsmaatregelen worden genomen om een tekort van 92 miljoen euro op te vangen. Oppositiepartij Vooruit zegt zich toch zorgen te maken om de begroting. “Er wordt 17 miljoen euro aan investeringen geschrapt, maar de schulden stijgen”, zeggen Jeroen Soete en John Crombez.