Tommy Jonckheere staat in het Brugse assisenhof terecht voor doodslag op z'n beste vriend Will Deweert.
Volledig scherm
PREMIUM
Tommy Jonckheere staat in het Brugse assisenhof terecht voor doodslag op z'n beste vriend Will Deweert. © Photo News

ASSISEN. Jonckheere (32) ontkent dat hij z’n beste vriend Will (55) wilde doden, nadat die naast de pot had geplast: “Hij moest gewoon stoppen met vechten”

Oostende“U moet deze week nederdalen naar de kelder van de maatschappij.” Kris Vincke, de advocaat van Tommy Jonckheere (32), vatte de zaak tegen z'n cliënt voor de volksjury in het Brugse assisenhof samen met één treffende uitspraak. Dat de beschuldigde en het slachtoffer zich in de onderste lagen van de samenleving bevonden, staat buiten kijf. Will Deweert (55) plaste de uren voor zijn dood meermaals naast de toiletpot, waarop een vechtpartij met Jonckheere ontstond. “Ik vroeg hem zijn boeltje op te kuisen, maar dat weigerde hij”, vertelde de Oostendenaar in zijn verhoor.

 1. ASSISEN. "Hij plaste een keer te veel naast de pot”: Oostendenaar steekt z’n beste vriend Will (55) dood met een mes in het hart
  PREMIUM
  Oostende

  ASSISEN. "Hij plaste een keer te veel naast de pot”: Oostende­naar steekt z’n beste vriend Will (55) dood met een mes in het hart

  Willy “Will” Deweert (55) was negen maanden opgenomen geweest om zijn drugs- en alcoholverslaving te laten behandelen, toen hij op 6 oktober 2018 voor de deur stond bij Tommy Jonckheere (32) in Oostende. De vijftiger wilde aan de kust z'n leven terug in handen nemen, maar herviel al snel in oude gewoontes. Flink onder invloed plaste hij meermaals naast het toilet van Jonckheere. In een daaropvolgende ruzie stak die laatste Will dood met een mes. Vanaf vrijdag riskeert Jonckheere in het Brugse assisenhof 30 jaar cel, maar dat hadden er een jaar geleden evengoed vijf kunnen zijn.
 1. Man steekt beste vriend dood in het hart en riskeert slechts 5 jaar cel: “Ongelooflijk weinig, maar het is de maximumstraf”
  PREMIUM

  Man steekt beste vriend dood in het hart en riskeert slechts 5 jaar cel: “Ongeloof­lijk weinig, maar het is de maximum­straf”

  Tommy J. (32) uit Oostende riskeert 5 jaar cel, nadat hij zijn beste vriend Will Deweert (55) om het leven bracht met een steakmes. Volgens het parket had de man niet de intentie om het slachtoffer te doden. Een assisenproces bleef dan ook uit. “Vijf jaar is ongelooflijk weinig voor deze feiten, maar het is nu eenmaal de maximumstraf", stelt procureur Céline d’Havé.
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 3. Dan toch nog assisen voor Oostendenaar die beste vriend doodstak in het hart? Correctionele rechtbank verklaart zich onbevoegd
  PREMIUM

  Dan toch nog assisen voor Oostende­naar die beste vriend doodstak in het hart? Correctio­ne­le rechtbank verklaart zich onbevoegd

  Moet Tommy J. (31) uit Oostende dan toch nog voor het hof van assisen verschijnen voor de dodelijke steekpartij die zich anderhalf jaar geleden afspeelde in zijn appartement? Het kan, want de correctionele rechtbank in Brugge herkwalificeerde de feiten maandagmorgen naar doodslag en verklaarde zich zo onbevoegd. Volgens het parket was er sprake van opzettelijke slagen met de dood tot gevolg, waardoor J. slechts vijf jaar cel had geriskeerd.