Tommy Jonckheere (l) bracht drie jaar geleden z'n vriend om het leven in z'n appartement in Oostende (r).
Volledig scherm
PREMIUM
Tommy Jonckheere (l) bracht drie jaar geleden z'n vriend om het leven in z'n appartement in Oostende (r). © SDVO

ASSISEN. "Hij plaste een keer te veel naast de pot”: Oostendenaar steekt z’n beste vriend Will (55) dood met een mes in het hart

OostendeWilly “Will” Deweert (55) was negen maanden opgenomen geweest om zijn drugs- en alcoholverslaving te laten behandelen, toen hij op 6 oktober 2018 voor de deur stond bij Tommy Jonckheere (32) in Oostende. De vijftiger wilde aan de kust z'n leven terug in handen nemen, maar herviel al snel in oude gewoontes.  Flink onder invloed plaste hij meermaals naast het toilet van Jonckheere. In een daaropvolgende ruzie stak die laatste Will dood met een mes. Vanaf vrijdag riskeert Jonckheere in het Brugse assisenhof 30 jaar cel, maar dat hadden er een jaar geleden evengoed vijf kunnen zijn.

  1. Man steekt beste vriend dood in het hart en riskeert slechts 5 jaar cel: “Ongelooflijk weinig, maar het is de maximumstraf”
    PREMIUM

    Man steekt beste vriend dood in het hart en riskeert slechts 5 jaar cel: “Ongeloof­lijk weinig, maar het is de maximum­straf”

    Tommy J. (32) uit Oostende riskeert 5 jaar cel, nadat hij zijn beste vriend Will Deweert (55) om het leven bracht met een steakmes. Volgens het parket had de man niet de intentie om het slachtoffer te doden. Een assisenproces bleef dan ook uit. “Vijf jaar is ongelooflijk weinig voor deze feiten, maar het is nu eenmaal de maximumstraf", stelt procureur Céline d’Havé.