Gerechtspsychiater Paul Lodewyck aan het Brugse assisenhof. (archiefbeeld)
Volledig scherm
PREMIUM
Gerechtspsychiater Paul Lodewyck aan het Brugse assisenhof. (archiefbeeld) © Photo News

ASSISEN. Gerechtspsychiater neemt het op voor Jonckheere (32): “Beschuldigde wilde het slachtoffer niet doden”

OostendeDe derde dag van het assisenproces tegen Tommy Jonckheere (32) is goed begonnen voor de beschuldigde. Zowel de wetsdokters als de gerechtspsychiater zagen geen elementen die het verhaal van de Oostendenaar onderuit halen. “Die wurgpoging? Dat kan evengoed een duw met de arm geweest zijn", sprak dokter Hubert Floré. Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaaide zelfs met lof. “Jonckheere heeft zeker een goede kant.”

 1. ASSISEN. Jonckheere (32) ontkent dat hij z’n beste vriend Will (55) wilde doden, nadat die naast de pot had geplast: “Hij moest gewoon stoppen met vechten”
  PREMIUM
  Oostende

  ASSISEN. Jonckheere (32) ontkent dat hij z’n beste vriend Will (55) wilde doden, nadat die naast de pot had geplast: “Hij moest gewoon stoppen met vechten”

  “U moet deze week nederdalen naar de kelder van de maatschappij.” Kris Vincke, de advocaat van Tommy Jonckheere (32), vatte de zaak tegen z'n cliënt voor de volksjury in het Brugse assisenhof samen met één treffende uitspraak. Dat de beschuldigde en het slachtoffer zich in de onderste lagen van de samenleving bevonden, staat buiten kijf. Will Deweert (55) plaste de uren voor zijn dood meermaals naast de toiletpot, waarop een vechtpartij met Jonckheere ontstond. “Ik vroeg hem zijn boeltje op te kuisen, maar dat weigerde hij”, vertelde de Oostendenaar in zijn verhoor.
 2. ASSISEN. "Hij plaste een keer te veel naast de pot”: Oostendenaar steekt z’n beste vriend Will (55) dood met een mes in het hart
  PREMIUM
  Oostende

  ASSISEN. "Hij plaste een keer te veel naast de pot”: Oostende­naar steekt z’n beste vriend Will (55) dood met een mes in het hart

  Willy “Will” Deweert (55) was negen maanden opgenomen geweest om zijn drugs- en alcoholverslaving te laten behandelen, toen hij op 6 oktober 2018 voor de deur stond bij Tommy Jonckheere (32) in Oostende. De vijftiger wilde aan de kust z'n leven terug in handen nemen, maar herviel al snel in oude gewoontes. Flink onder invloed plaste hij meermaals naast het toilet van Jonckheere. In een daaropvolgende ruzie stak die laatste Will dood met een mes. Vanaf vrijdag riskeert Jonckheere in het Brugse assisenhof 30 jaar cel, maar dat hadden er een jaar geleden evengoed vijf kunnen zijn.