Tommy Jonckheere staat in het Brugse assisenhof terecht voor doodslag op z'n beste vriend Will Deweert.
Volledig scherm
PREMIUM
Tommy Jonckheere staat in het Brugse assisenhof terecht voor doodslag op z'n beste vriend Will Deweert. © Photo News

ASSISEN. “De politie die komt zeggen dat je zoon overleden is, dat is verschrikkelijk!”: moeder (78) van slachtoffer legt emotionele getuigenis af

Oostende“Mama, tot vanavond. Ik kom niet te laat thuis. Ik breng vis mee.” Het waren volgens Erna Vyane (78) de laatste woorden van haar zoon toen die de dag van de feiten naar Oostende vertrok. De moeder van Will Deweert (55) waarschuwde hem naar eigen zeggen nog voor Tommy Jonckheere (32). “Voor mij is dit een moord”, snikte ze tijdens haar getuigenis in het Brugse assisenhof.

 1. ASSISEN. Jonckheere ontkende eerst dat hij z’n beste vriend dodelijke messteek gaf: “Ik sluit niet uit dat Willy dat zelf deed”
  PREMIUM
  Oostende

  ASSISEN. Jonckheere ontkende eerst dat hij z’n beste vriend dodelijke messteek gaf: “Ik sluit niet uit dat Willy dat zelf deed”

  “Ik heb iemand op de grond gevonden in mijn appartement. Hij is gekend bij jullie voor epilepsie.” Het waren de eerste woorden van Tommy Jonckheere (32) toen hij de ochtend na de dood van Will Deweert (55) naar de hulpdiensten belde. De Oostendenaar ontkende aanvankelijk dat hij z’n beste vriend een dodelijke messteek toediende, maar ging een dag later bij de onderzoeksrechter toch door de knieën. “Ik wilde Will niet dood”, klonk het. Een verhaal waar het OM ernstig aan twijfelt.
 1. ASSISEN. Gerechtspsychiater neemt het op voor Jonckheere (32): “Beschuldigde wilde het slachtoffer niet doden”
  PREMIUM
  Oostende

  ASSISEN. Gerechts­psy­chi­a­ter neemt het op voor Jonckheere (32): “Beschul­dig­de wilde het slachtof­fer niet doden”

  De derde dag van het assisenproces tegen Tommy Jonckheere (32) is goed begonnen voor de beschuldigde. Zowel de wetsdokters als de gerechtspsychiater zagen geen elementen die het verhaal van de Oostendenaar onderuit halen. “Die wurgpoging? Dat kan evengoed een duw met de arm geweest zijn", sprak dokter Hubert Floré. Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaaide zelfs met lof. “Jonckheere heeft zeker een goede kant.”
 2. ASSISEN. Jonckheere (32) ontkent dat hij z’n beste vriend Will (55) wilde doden, nadat die naast de pot had geplast: “Hij moest gewoon stoppen met vechten”
  PREMIUM
  Oostende

  ASSISEN. Jonckheere (32) ontkent dat hij z’n beste vriend Will (55) wilde doden, nadat die naast de pot had geplast: “Hij moest gewoon stoppen met vechten”

  “U moet deze week nederdalen naar de kelder van de maatschappij.” Kris Vincke, de advocaat van Tommy Jonckheere (32), vatte de zaak tegen z'n cliënt voor de volksjury in het Brugse assisenhof samen met één treffende uitspraak. Dat de beschuldigde en het slachtoffer zich in de onderste lagen van de samenleving bevonden, staat buiten kijf. Will Deweert (55) plaste de uren voor zijn dood meermaals naast de toiletpot, waarop een vechtpartij met Jonckheere ontstond. “Ik vroeg hem zijn boeltje op te kuisen, maar dat weigerde hij”, vertelde de Oostendenaar in zijn verhoor.
 3. Dit is Astropolis, vanaf september het walhalla voor wie van ruimtevaart en sterren houdt: “We willen graag een echte Ariane-raket tonen”
  Oostende

  Dit is Astropolis, vanaf september het walhalla voor wie van ruimte­vaart en sterren houdt: “We willen graag een echte Ariane-ra­ket tonen”

  4 september, de openingsdatum van Astropolis in Oostende, nadert met rasse schreden. Het Astrocafé begroette al de eerste klanten, en nu neemt directeur Patrick Jaecques ons mee doorheen het gebouw waar je alles over de ruimtevaart en sterrenkunde zal ontdekken. “De echte helm en handschoenen van een astronaut, de eerste Europese maanrover... Je zal het hier allemaal zien.”