De man gebruikte een verlengsnoer naar de gemeenschappelijke delen.
Volledig scherm
De man gebruikte een verlengsnoer naar de gemeenschappelijke delen. © Getty Images/Westend61

Appartementsbewoner tapt elektriciteit af vanuit gemeenschappelijke delen

MariakerkeDe energieprijzen staan hoog. En dat merkt ook de politie van Oostende. Zij moeten de laatste tijd vaker tussenkomen bij geschillen over het privégebruik van elektriciteit in gemeenschappelijke delen van appartementsgebouwen.

 1. RECONSTRUCTIE. Hoe intensief speurwerk verdachte van moord op Marleen (64) in de cel kreeg: “Niets mag naar buiten, maak hem niet slimmer dan hij al is”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Hoe intensief speurwerk verdachte van moord op Marleen (64) in de cel kreeg: “Niets mag naar buiten, maak hem niet slimmer dan hij al is”

  Dankzij knap en snel politiewerk zit een 32-jarige man in de cel op verdenking van de moord op Marleen V.L. (64) uit Oostende. Het lichaam van de weduwe werd begin deze week gevonden naast een weg in Koewacht, een dorpje net over de Nederlandse grens. Maar waarom moest ze dood? En waarom werd haar lichaam net daar gedumpt? Een reconstructie van een kleine week speurwerk, te beginnen bij een buschauffeur met een volle blaas.
  Oostende
 2. Hun vader stierf 20 jaar geleden, nu ontroeren Domien (34) en Wendy (43) met hun film Zeevonk: “We hebben ons verdriet lange tijd alleen gedragen”
  PREMIUM

  Hun vader stierf 20 jaar geleden, nu ontroeren Domien (34) en Wendy (43) met hun film Zeevonk: “We hebben ons verdriet lange tijd alleen gedragen”

  “Nú pas hebben we van elkaar ontdekt hoe we destijds die vreselijke periode beleefden.” Domien (34) en zus Wendy (43) Huyghe verloren van de ene op de andere dag hun vader. Die ingrijpende gebeurtenis in hun jonge leven gaf hen het idee om samen een langspeelfilm te maken, over rouw. Zeevonk gaat zaterdag in première in Oostende, waar het avonturenverhaal is opgenomen. “De titel van onze film? Daar zit een mooie symboliek achter.”
  Oostende
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Vrouw (59) belandt in psychiatrie na jarenlange terreur, echtgenoot (61) geïnterneerd: “Hij domineerde en isoleerde haar”
  PREMIUM

  Vrouw (59) belandt in psychia­trie na jarenlange terreur, echtgenoot (61) geïnter­neerd: “Hij domineerde en isoleerde haar”

  Ze werd jarenlang fysiek en psychisch mishandeld door haar man, tot ze geloofde dat zij de schuldige was. “Ik ben een psychopaat”, zei het 59-jarige slachtoffer uit Middelkerke zelfs tegen haar dochter. De rechtbank liet haar echtgenoot (61) interneren. Moegetergd door zijn terreur belandde ook het slachtoffer na zijn opsluiting in de psychiatrie. Maar hoe is het zover kunnen komen?
  Middelkerke