De Stuiverstraat in Stene bij Oostende, het gedeelte waar zone 30 geldt.
Volledig scherm
De Stuiverstraat in Stene bij Oostende, het gedeelte waar zone 30 geldt. © Google Street View

Anonieme wagen van politie Oostende onderschept wegpiraat die 90 kilometer per uur rijdt in zone 30

SteneIn de Stuiverstraat in Stene bij Oostende is dinsdagavond een wegpiraat betrapt die aan een snelheid van liefst 90 kilometer per uur reed in een zone-30. Het parket liet zijn rijbewijs meteen intrekken voor de duur van vijftien dagen. 

 1. Corona of niet, Ensors worden uitgereikt tijdens gala: “Zo kunnen we de Vlaamse film toch onder de aandacht brengen”
  Oostende

  Corona of niet, Ensors worden uitgereikt tijdens gala: “Zo kunnen we de Vlaamse film toch onder de aandacht brengen”

  Voor het eerst zou het Filmfestival Oostende dit jaar in de winter plaatsvinden, maar corona heeft er anders over beslist. Geen festival dus, maar de uitreiking van de Ensors - de Vlaamse filmprijzen - gaat zaterdag wél door. Niet met een rode loper en veel bekend volk in Oostende, maar volgens Peter Craeymeersch wordt de uitreiking wel toegankelijker dan ooit. “Het wordt een mooie uitzending vanuit het Kursaal en Thermae Palace Oostende.”
 2. 11 nieuwe besmettingen met Zuid-Afrikaanse variant in Oostende: “We zien dat veel meer mensen zich laten testen”
  Oostende

  11 nieuwe besmettin­gen met Zuid-Afrikaanse variant in Oostende: “We zien dat veel meer mensen zich laten testen”

  Uit de extra testing van afgelopen weekend in Oostende zijn veertien nieuwe coronabesmettingen naar boven gekomen, waarvan vermoedelijk elf met de Zuid-Afrikaanse variant. In de drie betrokken zorginstellingen gaat het over 35 bevestigde besmettingen met deze variant. Momenteel is er nog extra labo-onderzoek bezig op een aantal stalen. De afgelopen week werden er in Oostende in totaal 142 besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Dat is een stijging met 60 procent in vergelijking met vorige week.
 1. Opnieuw kassierster bedreigd bij overval op buurtsupermarkt: “Dader struikelde en liet zijn pistool vallen toen hij wegvluchtte”
  PREMIUM
  Oostende

  Opnieuw kassier­ster bedreigd bij overval op buurtsuper­markt: “Dader struikelde en liet zijn pistool vallen toen hij wegvlucht­te”

  Een overvaller heeft zaterdagavond een kassierster van supermarkt Spar op de Gistelsesteenweg in Stene bedreigd met een pistool. De overvaller ging aan de haal met de inhoud van de kassa en sigaretten. Zaakvoerder Jurgen Declercq (49) achtervolgde de dief nog, maar de dader kon ontkomen. Het is al de tweede overval op een buurtsupermarkt in Stene in anderhalve maand. “Ik besefte toen dat het een kwestie van tijd was voor het ook bij ons zou gebeuren.”
 1. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama

 2. Winkeliers achtervolgen dief en vangen hem voor politie
  Play
  Op Interventie

  Winkeliers achtervol­gen dief en vangen hem voor politie