Christiana Quintens (85) en Christiane Dumarey (82) houden hun hart vast voor wat er zal gebeuren als de enige overgebleven huisarts ermee stopt.
Volledig scherm
Christiana Quintens (85) en Christiane Dumarey (82) houden hun hart vast voor wat er zal gebeuren als de enige overgebleven huisarts ermee stopt. © Benny Proot

Amper één huisarts voor hele wijk Zandvoorde en dat baart oudere inwoners zorgen: “Wie kan ik nog bellen als hij met pensioen gaat?”

OostendeChristiana Quintens (85) woont in de wijk Zandvoorde. Op 10 april kreeg ze een probleem aan haar oog. Sinds de sluiting van twee dokterspraktijken in de wijk gaat ze naar de dokter in Oudenburg gaat, op 9 kilometer rijden. Maar hier zou ze pas op 26 april terecht kunnen. Het tekort aan dokters in de omgeving is al langer een probleem. Beweging.net vraagt met aandrang aan het stadsbestuur om een oplossing.

 1. De Grote Post zet virtueel de deuren wagenwijd open tijdens het KIEMfestival. Ook de eerste echte bezoekers komen langs
  Oostende

  De Grote Post zet virtueel de deuren wagenwijd open tijdens het KIEMfesti­val. Ook de eerste echte bezoekers komen langs

  De draaideuren van cultuurcentrum De Grote Post bleven de afgelopen maanden gesloten, maar achter die deuren werd wel verder gewerkt. Zo kwamen er talrijke artiesten in residentie en waren er opnames voor KIEM. Het resultaat is komend weekend te zien tijdens het online festival. Zaterdag vindt meteen ook de eerste voorstelling plaats met een live publiek. “We zijn blij dat we terug mensen mogen verwelkomen, maar we hebben door corona ook andere manieren ontdekt om het werk van artiesten met een groot publiek te delen. Achter de digitale voordeur schuilen onder andere making of-filmpjes, interviews, sfeervolle Spotifylijstjes en maar liefst negen podcasts en drie exclusieve streams”, vertelt Pascal Lervant.
 2. Oostende gaat strandkledij in centrum niet verbieden: “Te veel ruimte voor discussie. Wanneer is bloot te bloot?”
  Oostende

  Oostende gaat strandkle­dij in centrum niet verbieden: “Te veel ruimte voor discussie. Wanneer is bloot te bloot?”

  Oostende gaat geen strandkledij verbieden in het stadscentrum, zoals Knokke-Heist en Blankenberge. Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) liet de kwestie vorig jaar al juridisch onderzoeken, maar een verordening zou niet sluitend zijn omdat er te veel ruimte is voor discussie. “Wat is strandkledij? En wanneer is bloot te bloot? Mogen meisjes dan met een blote buik rondlopen? Zo beginnen we er niet aan.”