Alisa Struyven rende de brandende woning in de Peter Benoitstraat in Oostende
Volledig scherm
PREMIUM
Alisa Struyven rende de brandende woning in de Peter Benoitstraat in Oostende © Tim Lescrauwaet

Alisa (43) rent brandende woning binnen, maar alle hulp voor bewoner (78) komt te laat: “Ik kon niets meer doen”

OostendeIn de Peter Benoitstraat in Oostende is donderdagnacht een 78-jarige man, vader van drie kinderen, om het leven gekomen bij een brand. Alles wijst op een accidentele oorzaak. Alisa (43) probeerde het appartement nog binnen te gaan met gevaar voor eigen leven en reageert aangeslagen. “Ik kon niets meer doen ...”, zucht ze. Opvallend: tien jaar geleden kwam in hetzelfde huis al een vrouw om het leven bij een brand.

 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. IN BEELD. Paulusfeesten klaar om Oostendenaars te verwelkomen in vernieuwd decor: “Alles wat we geleerd hebben tijdens corona zit mee in ons nieuw concept”
  PREMIUM
  Oostende

  IN BEELD. Paulusfees­ten klaar om Oostende­naars te verwelko­men in vernieuwd decor: “Alles wat we geleerd hebben tijdens corona zit mee in ons nieuw concept”

  Oostende heeft er al een drukke festivalzomer opzitten, maar vanaf dinsdag is het tijd voor hét feest van de Oostendenaars, de Paulusfeesten. Het stadsfestival zorgt voor een nieuwe invulling van het Petrus en Paulusplein met een gloednieuw decor. Een team van 7 vrijwilligers is al het ganse jaar bezig met de invulling. “Het is een decor met een hoek af, dat past bij de feesten.”