De meer dan 50 in beslag genomen parkeerkaarten zijn het gevolg van een nieuwe samenwerking tussen politie, gemeentelijke vaststellers en gemeenschapswachten.
Volledig scherm
De meer dan 50 in beslag genomen parkeerkaarten zijn het gevolg van een nieuwe samenwerking tussen politie, gemeentelijke vaststellers en gemeenschapswachten. © Stad Oostende

Al 50 parkeerkaarten voor mindervaliden in beslag genomen na misbruik

OostendeIn Oostende zijn sinds januari al meer dan 50 parkeerkaarten voor mensen met een handicap in beslag genomen. Telkens werden de kaarten misbruikt door mensen die er geen recht op hebben. De inbeslagnames zijn het gevolg van een samenwerking tussen de gemeenschapswachten, gemeentelijke vaststellers en de politie. “Dit misbruik blijft niet onbestraft. Er wordt gerechtelijk gevolg aan gegeven”, duidt korpschef Philip Caestecker van de lokale politie Oostende.

 1. Werken in de winkelstraat of leuke acties gepland? Handelaars in centrum lezen het weldra in één app: “Zo wordt Oostende een nóg betere shoppingstad”
  oostende

  Werken in de winkel­straat of leuke acties gepland? Handelaars in centrum lezen het weldra in één app: “Zo wordt Oostende een nóg betere shopping­stad”

  Van aankomende acties voor de klant tot vacatures in een winkel: de handelaars in het centrum van Oostende zijn binnenkort online met elkaar verbonden en kunnen zo veel meer van elkaar te weten komen. Het Economisch Huis Oostende is de tweede in ons land dat Chainels, via app of e-mail, als communicatiemiddel zal gebruiken. En dat is uiteindelijk ook positief voor de shoppers.
 2. Eerst corona, dan energiecrisis, maar Emmy en Karel investeerden slim en houden deuren van B&B en wellness gewoon open: “We willen graag een zwembad. Dat bekijken we in het voorjaar”
  PREMIUM
  Oostende

  Eerst corona, dan energiecri­sis, maar Emmy en Karel investeer­den slim en houden deuren van B&B en wellness gewoon open: “We willen graag een zwembad. Dat bekijken we in het voorjaar”

  Eind september bestaat Villa Cecha in de Oostendse wijk Stene drie jaar. De eigenaars Emmy Sandor (46) en chef Karel Horemans (53) werkten een concept uit dat focust op gezondheid en aandacht voor de natuur. Na de opstart was er de coronapandemie en nu heerst een energiecrisis, maar aangezien het koppel in heel wat energiebesparende technieken investeerde, kunnen ze deze winter gewoon openblijven. Ze hebben zelfs plannen om een verwarmd zwembad te bouwen.
 3. ASSISEN BRUGGE. “Wat we in die caravan gezien hebben, leek op een scène uit een horrorfilm”: speurders doen gruwel van campingmoord uit de doeken
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. “Wat we in die caravan gezien hebben, leek op een scène uit een horrorfilm”: speurders doen gruwel van camping­moord uit de doeken

  Op het proces rond de campingmoord in Middelkerke zijn maandag de eerste speurders hun getuigenis komen afleggen. De aanwezigen in de Brugse assisenzaal kregen gruwelijke beelden voor ogen, met één rode draad: bloed, bloed en nog eens bloed. Zelfs de politiemensen waren nog steeds onder de indruk van de weerzinwekkende taferelen die ze destijds onder ogen kregen op camping Marva III. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder.
 1. “‘Ik kom zondag naar huis’... het werden zijn laatste woorden”: Niels en zijn vriend Tim overleden twintig jaar geleden bij scheepsramp in Afrika
  PREMIUM
  Oostende

  “‘Ik kom zondag naar huis’... het werden zijn laatste woorden”: Niels en zijn vriend Tim overleden twintig jaar geleden bij scheeps­ramp in Afrika

  Op 26 september zal het twintig jaar geleden zijn dat de veerboot Joola bij de kust van Gambia is gekapseisd. Van de 2.000 passagiers op de boot, overleefde slechts een zestigtal het drama. Twee van de slachtoffers waren Tim Boury en Niels Vermote uit Oostende. Vrijdag 23 september organiseren vrienden en familie een hommage aan de twee levensgenieters. We spraken al even met de ouders van Tim en Niels.