Tim Corbisier (centraal) van de Propere Strand Lopers en vrijwilligers Alexander en Katrien ruimen blikjes en bokalen op.
Volledig scherm
Tim Corbisier (centraal) van de Propere Strand Lopers en vrijwilligers Alexander en Katrien ruimen blikjes en bokalen op. © Timmy Van Assche

Afval ontsiert topweekend aan zee

Het verlengde hemelvaartweekend was een absoluut hoogtepunt voor de toeristische sector aan de kust: 550.000 dagjesmensen en (zo goed als) volzette hotels. Toch kent de medaille een keerzijde. Overvolle vuilnisbakken ontsierden de winkelstraten en het strand, waar amper vuilnisbakken stonden, lag op bepaalde momenten bezaaid met afval.

 1. Vanaf 26 april geldt mondmaskerplicht in centrum enkel bij drukte: “Wie om 22 uur in lege straat zijn hond uitlaat, hoeft geen masker meer te dragen”
  Oostende

  Vanaf 26 april geldt mondmasker­plicht in centrum enkel bij drukte: “Wie om 22 uur in lege straat zijn hond uitlaat, hoeft geen masker meer te dragen”

  Vanaf maandag 26 april is het niet langer verplicht om altijd en overal in het stadscentrum een mondmasker te dragen. Mondmaskers zijn vanaf dan verplicht bij drukte, wanneer mensen onvoldoende afstand kunnen houden van elkaar. “Mondmaskers blijven belangrijk als bescherming op drukke momenten, maar de nieuwe regeling zorgt voor meer flexibiliteit op momenten dat er geen of weinig anderen op straat zijn”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld).
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af