Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit een flat op de derde verdieping.
Volledig scherm
Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit een flat op de derde verdieping. © Benny Proot

Advocate van verdachte stuurt aan op internering na brandstichting in appartementsgebouw in Westerkwartier: “Mevrouw kampt met psychoses”

B.D., een 46-jarige vrouw uit Oostende, riskeert 37 maanden cel voor brandstichting in een flatgebouw in de Honoré Borgersstraat. Bij de brand brandde het appartement van B.D. volledig uit en raakten twee andere flats onbewoonbaar. De verdediging dringt aan op een nieuw psychiatrisch onderzoek met het oog op een internering. “Deze vrouw kampt met psychoses”, klonk het.

 1. Ober Sebastien (31) plant met steun van koning Filip nieuwe wereldrecordpoging glazen met één hand dragen, opbrengst gaat naar bos om verkeersdoden te herdenken
  Kortrijk/Bovekerke/Oostende

  Ober Sebastien (31) plant met steun van koning Filip nieuwe wereldre­cord­po­ging glazen met één hand dragen, opbrengst gaat naar bos om verkeersdo­den te herdenken

  Ober Sebastien Maes (31) uit Avelgem plant met steun van koning Filip en koningin Mathilde een nieuwe wereldrecordpoging wijnglazen met één hand dragen in Kortrijk. De opbrengst gaat naar de aanplant van het Charlotte Gyselbos in Oostende, ter herdenking van wijlen Charlotte Gysel (18) uit Bovekerke en alle andere onschuldige dodelijke slachtoffers in het verkeer.
 2. Schoonheidsspecialisten en tattoosector zijn klaar voor heropstart: “Mensen snakken naar wat ‘me-time’”
  PREMIUM
  Oostende

  Schoon­heids­spe­ci­a­lis­ten en tattoosec­tor zijn klaar voor heropstart: “Mensen snakken naar wat ‘me-ti­me’”

  De kappers zijn al twee weken open, maandag is het de beurt aan de niet-medische contactberoepen. “De reservaties lopen zeer vlot binnen, al zien we dat sommige oudere klanten voor bepaalde behandelingen iets terughoudender zijn”, merken verschillende specialisten op. Ook bij de tatoeëerders is de goesting groot. “Wij zijn in de hele discussie de vreemde eend in de bijt”, klinkt het bij de sectorkoepel.
 1. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
  Play

  Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen