Op de camera’s kan het team zien hoe druk het is.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de camera’s kan het team zien hoe druk het is. © Benny Proot

Achter de schermen van de druktebarometer van Oostende: “We sturen toeristen een andere richting uit, zonder dat ze het merken”

U zal er wellicht zelf niets van merken, maar deze zomer wordt de massa toeristen in Oostende subtiel gestuurd om te vermijden dat het te druk wordt op één plaats. Dat gebeurt vanuit het politiekantoor, waar een coördinatiecentrum is opgezet om in realtime de drukte in de stad op te volgen. Een prijskaartje van 200.000 euro zonder personeelskosten, maar intussen wordt zo ook het historische parkeerprobleem in de stad aangepakt. Wij mochten bij de start van de zomer een blik achter de schermen werpen.

 1. Oostende trekt wijken in om vaccinatiegraad te verhogen: “Zo'n 5.000 inwoners lieten zich nog niet inenten”
  Oostende

  Oostende trekt wijken in om vaccinatie­graad te verhogen: “Zo'n 5.000 inwoners lieten zich nog niet inenten”

  In de sociale kruidenier Antenne op de Torhoutsesteenweg in Oostende wordt op 5 en 26 augustus een laagdrempelige open vaccinatiedag georganiseerd. Inwoners die zich nog niet lieten vaccineren, kunnen na inschrijving ook hier terecht om alsnog een prikje te halen. Stad Oostende hoopt zo mensen te overhalen die niet zo makkelijk via de klassieke weg te bereiken zijn.
 2. Zo beleefden familie en vrienden de medalrace van Emma Plasschaert: “Ze heeft er alles uitgehaald, maar het blijft een ondankbare plaats”
  PREMIUM
  Oostende

  Zo beleefden familie en vrienden de medalrace van Emma Plas­schaert: “Ze heeft er alles uitgehaald, maar het blijft een ondankbare plaats”

  Toen de familie en vrienden van Emma Plasschaert en de leden van de watersportclub aan de Spuikom in Oostende verzamelden, zat de sfeer er goed in. De zeilster startte aan de medalrace vanop de vijfde plaats, waardoor er nog kans was op brons. Ze zagen Emma een schitterende prestatie leveren, maar het mocht niet zijn. Een ontgoocheling die ze even moeten doorslikken, maar uiteindelijk overheerst vooral trots op haar fenomenale prestatie. “We zullen Emma nu vooral goed opvangen, zodat ze even haar gedachten kan verzetten.”