Uitbaatster Olivia Vanmoerkerke op de plek waar de liefde voor het luxehotel bij haar familie begon: het strand van Oostende.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitbaatster Olivia Vanmoerkerke op de plek waar de liefde voor het luxehotel bij haar familie begon: het strand van Oostende. © Wannes Nimmegeers

90 miljoen euro om iconische Thermae Palace in ere te herstellen: “Likje verf volstaat niet meer”

Eén van de meest iconische gebouwen van ons land wordt dan toch in ere hersteld. In Oostende hebben ze na zes jaar politiek gekrakeel eindelijk het licht op groen gezet voor een totaalrenovatie van het Thermae Palace. "Eindelijk kunnen we vooruit", zegt de familie die het hotel sinds 2013 uitbaat. "Want dit gebouw redt het niet langer met enkel wat likjes verf."

19 reacties

 • Sobek Wessels

  1 jaar geleden
  Weggegooid geld ! Er komen meer stormen de zeespiegel zal stijgen door het warmere klimaat en dan ga je dit gebouw renoveren voor 90miljoen ? Je kan die 90miljoen evengoed in zee werpen !!? Geef dat Geld aan de Burgers om hun Huizen Energie vriendelijk te maken want velen kunnen dat zelf niet betalen !? Maar ja in België is het Taboe om geld te geven aan je eigen Volk ?!
 • Patrick De Graeve

  1 jaar geleden
  Afbreken die handel, dan trek je nog een premie.
 • Henri Dederen

  1 jaar geleden
  Voor alle klagers . In de eerste plaats betalen al de eigenaars van een 2 e verblijf - 1000eur 2e verblijftaks voor de Stad Oostende + belasting Provincie + grondbelasting + kadastraal inkomen... Natuurlijk heeft dit monument iets unieks en zorgt het voor de uitstraling van de stad Oostende. Er wordt veel meer belastingsgeld besteed aan talloze nutteloze luxe projecten. Ga maar eens kijken naar de geldverslindende Europawijk in Brussel.
 • Berry Gil

  1 jaar geleden
  Ik had liever gezien: stuk per stuk, deel per deel afbreken, maar identiek terug opbouwen en voldoen aan de strengere milieueisen: ik denk goedkoper en efficiënter !!
 • Michel Jacobs

  1 jaar geleden
  Als je soms de genoemde sommen hoort bij subsidies, sociale projecten, infrastructurele werken, enz... in Vlaanderen dan zijn die zo verbijsterend laag dat je dikwijls denkt dat het een april grap is. Maar voor 90 miljoen aan één gebouw kan je al iets doen natuurlijk, daar gaat veel plaats zijn voor de groeiende groep armen in Vlaanderen om hun frigobox te komen neerzetten...
 1. Corona of niet, Ensors worden uitgereikt tijdens gala: “Zo kunnen we de Vlaamse film toch onder de aandacht brengen”
  Oostende

  Corona of niet, Ensors worden uitgereikt tijdens gala: “Zo kunnen we de Vlaamse film toch onder de aandacht brengen”

  Voor het eerst zou het Filmfestival Oostende dit jaar in de winter plaatsvinden, maar corona heeft er anders over beslist. Geen festival dus, maar de uitreiking van de Ensors - de Vlaamse filmprijzen - gaat zaterdag wél door. Niet met een rode loper en veel bekend volk in Oostende, maar volgens Peter Craeymeersch wordt de uitreiking wel toegankelijker dan ooit. “Het wordt een mooie uitzending vanuit het Kursaal en Thermae Palace Oostende.”
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"