Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Kristof Pieters

82-jarige man levensgevaarlijk gewond na val met elektrische fiets

Oudenburg/OostendeEen 82-jarige man uit Oostende is dinsdagnamiddag levensgevaarlijk gewond geraakt na een val met zijn elektrische fiets in Oudenburg. 

 1. Volle Petrus- en Pauluskerk neemt afscheid van ereburgemeester Julien Goekint: “Hij wilde de beste zijn in alles wat hij deed. Hij was geen soldaat, maar een commando”
  Oostende

  Volle Petrus- en Pauluskerk neemt afscheid van ereburge­mees­ter Julien Goekint: “Hij wilde de beste zijn in alles wat hij deed. Hij was geen soldaat, maar een commando”

  Honderden mensen zakten zaterdag af naar de Petrus en Pauluskerk om afscheid te nemen van Julien Goekint. De bekende ondernemer overleed op 20 januari op 93-jarige leeftijd. Zoon Koen Goekint blikte terug op het gevulde leven van zijn vader, die het bedrijf Goekint Graphics uitbouwde tot een referentie in de regio en daarnaast ook zeventien jaar burgemeester van Oostende was.
 2. Ook Hertstraat en Marie-Joséplein worden binnenkort onder handen genomen: “Zijstraten moeten even mooi zijn als grootste winkelstraten”
  Oostende

  Ook Hertstraat en Ma­rie-Joséplein worden binnenkort onder handen genomen: “Zijstraten moeten even mooi zijn als grootste winkelstra­ten”

  Het einde van de werken in de Christinastraat is in zicht, en dat luidt meteen de volgende fase van de opwaardering van de winkelwandelstraten in. In februari is de Hertstraat tussen de Adolf Buylstraat en de Langestraat aan de beurt. Die moet er net zo aantrekkelijk als de Adolf Buylstraat uitzien tegen eind mei. “De zijstraten van de grootste winkelstraten zijn minstens even belangrijk en daarom willen we ze dezelfde look en feel geven.”
 3. HUIZENJACHT. De Panne en Bray-Dunes, slechts gescheiden door een grens, maar toch verschillend: “De Belgische kant blijkt niet zomaar duurder”
  PREMIUM
  De Panne

  HUIZEN­JACHT. De Panne en Bray-Dunes, slechts gescheiden door een grens, maar toch verschil­lend: “De Belgische kant blijkt niet zomaar duurder”

  Kustgemeente De Panne ligt vlak bij de Franse grens, en paalt aan Bray-Dunes. De twee gemeenten delen het strand en een heel aantal parken, maar kennen ook heel wat verschillen. “Bij onze Franse buren is het tot één derde goedkoper om een appartement of woonst te kopen”, weet makelaar Liesbeth Himpens van Caenen De Panne. En tóch zijn er redenen in overvloed om voor een woning De Panne te kiezen. We maken een kritische vergelijking.