Muziekfestival Ostend Beach in Oostende, een van de grootste evenementen deze zomer.
Volledig scherm
PREMIUM
Muziekfestival Ostend Beach in Oostende, een van de grootste evenementen deze zomer. © Benny Proot

“74 evenementen in september, dat krijgen we niet geregeld”: Oostende roept op om events te spreiden (al zijn niet alle organisatoren daar happig op)

OostendeNu de coronamaatregelen versoepeld zijn, stromen de aanvragen voor evenementen binnen. In Oostende zitten ze deze maand al aan 74 aanvragen voor vier weekends. Daarom roept burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) op om activiteiten zoveel mogelijk te spreiden. Het stadsbestuur geeft ook zelf het voorbeeld. Maar vinden de organisatoren dat zelf ook zo'n goed idee? “Als iedereen van goeie wil is, lukt dat wel", zegt Hubert Rubbens, organisator van onder meer Oostende voor Anker. 

  1. Filmfestival Oostende sluit FFO Nights af met Red Sandra van Jan Verheyen en Lien Willaert: “Eerste reacties zijn positief, dat is genieten”
    Oostende

    Filmfesti­val Oostende sluit FFO Nights af met Red Sandra van Jan Verheyen en Lien Willaert: “Eerste reacties zijn positief, dat is genieten”

    Zaterdagavond werd de zesde en laatste FFO Night georganiseerd in Kinepolis Oostende. De speciale avonden gevuld met filmpremières werden in het leven geroepen toen de eerste wintereditie van Filmfestival Oostende in januari in het water viel door corona. Red Sandra, de eerste film van Jan Verheyen en zijn vrouw Lien Willaert, mocht de reeks afsluiten.