Na tien jaar leegstand komen er 64 assistentiewoningen in de gebouwen van het Co-center.
Volledig scherm
Na tien jaar leegstand komen er 64 assistentiewoningen in de gebouwen van het Co-center. © Foto Proot

64 assistentiewoningen in Co-center

OOSTENDEEr komen 64 assistentiewoningen op de site van het Co-center in Oostende. De gebouwen, die al meer dan tien jaar leeg staan, krijgen daarmee eindelijk een nieuwe bestemming.De werken beginnen eind deze maand.Tegen 2017 moeten de flats klaar zijn.

 1. 12 nieuwe infopunten en een kunstproject. Zo werkt Oostende aan een dementievriendelijke stad
  Oostende

  12 nieuwe infopunten en een kunstpro­ject. Zo werkt Oostende aan een dementie­vrien­de­lij­ke stad

  Vandaag hebben 122.000 mensen in Vlaanderen een of andere vorm van dementie. In Oostende is er bovendien het probleem van de dubbele vergrijzing, waarbij niet enkel de eigen bevolking ouder wordt, maar ook heel wat tweedeverblijvers zich op latere leeftijd aan zee komen vestigen. Er wordt dan ook verwacht dat het aantal mensen met dementie nog zal toenemen. De stad wil daarom het bewustzijn rond de ziekte vergroten. Dat doen ze door enerzijds nieuwe infopunten op te zetten, maar ook door het project Head Turning.
 1. Carnavalisten willen knállen: “De ‘Countdown’ wordt een openingsfeest als nooit tevoren”
  Oostende

  Carnavalis­ten willen knállen: “De ‘Countdown’ wordt een openings­feest als nooit tevoren”

  Voor wie carnavalsgezind is, was het ook in Oostende afgelopen anderhalf jaar geen pretje. Geen cimateirestoet, kloeffeworp, popverbranding of feest op het Wapenplein. Maar nu de vaccinatiegraad hoge pieken scheert en het gewone leven terugkeert, kan ook het carnavalsleven op gang worden getrapt. De stad en de carnavalsverenigingen doen dat met een groot openingsfeest in de Wellingtonhippodroom op 11 november. Er staat heel wat moois op het programma.