Kelly kwam al eens oefenen voor de sportproef
Volledig scherm
Kelly kwam al eens oefenen voor de sportproef © LBB

60 kandidaten nemen deel aan testdag van Oostendse politie. “Ideaal om kennis te maken met de selectieprocedure”

OostendeEen 60-tal kandidaten kwamen woensdag naar de Koninklijke Stallingen kennismaken met de selectieprocedure om te starten aan een politiecarrière. De deelnemers konden al eens de sportproef afleggen en kijken of ze fit genoeg zijn om te slagen. Er waren daarnaast ook politie-inspecteurs om op alle vragen van de kandidaten te antwoorden. De Oostendse politie kampt met een personeelstekort en hoopt op deze manier meer mensen warm te maken om deel te nemen aan de proeven.

 1. Bewoners woonzorgcentrum genieten vanuit achtertuin mee van optreden Rammstein: “Een beetje leven, van mij mogen ze volgend jaar terugkomen!”
  Play

  Bewoners woonzorg­cen­trum genieten vanuit achtertuin mee van optreden Rammstein: “Een beetje leven, van mij mogen ze volgend jaar terugkomen!”

  De bewoners van woonzorgcentrum Sint Monica ‘De Drie Platanen’ hebben gisteren wellicht de avond van hun leven beleefd. Vol interesse keken ze eerst naar de opbouw van het Oostendse concertterrein, tot het woensdag eindelijk zover was. Vanop hun balkon konden ze Rammstein dan wel niet zien, hen horen konden ze wél. En dat doen de bewoners met veel plezier: “Mijn kleinkinderen belden en zeiden ‘Oma, wat doe jij toch allemaal?’ Maar ik ben aan het leven!”
 2. Theater aan zee klokt af met 100.000 bezoekers en eerbetoon voor overleden curator Caroline Pauwels
  Oostende

  Theater aan zee klokt af met 100.000 bezoekers en eerbetoon voor overleden curator Caroline Pauwels

  De 25ste verjaardagseditie van Theater aan Zee zit er alweer op. 11 dagen lang waren er tal van voorstellingen verspreid over de badstad. Na twee coronajaren viel het op dat de bezoekers er enorm veel zin in hadden en dat viel ook op aan de ticketverkoop en de zaalbezetting. Veel voorstellingen waren uitverkocht en ook de gratis activiteiten konden op veel interesse rekenen. Dat was ook duidelijk zaterdagavond toen heel wat mensen naar Café Koer afzakten om mee te doen met ‘Zie je mij dansen’ op de tonen van Stromae.
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.