Het bleef dit weekend vrij rustig in het station van Oostende.
Volledig scherm
Het bleef dit weekend vrij rustig in het station van Oostende. © BELGA

6.000 reizigers nemen trein naar Oostende: “Drukte is beheersbaar”

OostendeUit cijfers blijkt dat er zaterdagmiddag zo’n 6.000 reizigers met de trein naar Oostende kwamen. “Druk, maar beheersbaar druk”, benadrukt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld).

 1. Verpleegster (29) van COVID-afdeling brutaal aangevallen in duinen tijdens wandeling met hond: “Gezin keek toe alsof ze geweld doodnormaal vonden”
  PREMIUM
  Bredene/Oostende

  Verpleeg­ster (29) van CO­VID-afdeling brutaal aangeval­len in duinen tijdens wandeling met hond: “Gezin keek toe alsof ze geweld doodnor­maal vonden”

  De politie is op zoek naar getuigen naar aanleiding van gratuit geweld in de duinen van Bredene, dinsdagnamiddag. Een vrouw (29) werd er op brutale wijze geslagen in het gezicht, nadat de dader eerst haar hondje aanreed met de fiets. Het gevolg: een inwendige bloeding in het hoofd en eigenlijk arbeidsongeschikt. “Ik zou beter thuis blijven, maar ze hebben me zo hard nodig in het ziekenhuis", getuigt ze.
 2. Gistelnaar Tibo Debaillie (23) als eerste Belg ooit ‘gedraft’ bij Americanfootballteam uit Noord-Amerika: “Een absoluut unicum”
  Gistel

  Gistelnaar Tibo Debaillie (23) als eerste Belg ooit ‘gedraft’ bij American­foot­ball­team uit Noord-Amerika: “Een absoluut unicum”

  Tibo Debaillie bouwt met succes verder aan zijn carrière in het American football, zowat de populairste sport in Noord-Amerika. Na enkele jaren in de competitie voor universiteiten te hebben gespeeld, maakt hij nu als prof de overstap naar de CFL of Canadese competitie — als eerste Belg ooit. “Het is meteen mijn eerste profcontract in de sport”, laat een fiere Tibo weten. “Hier mogen we als streekgenoten erg trots op zijn”, zegt Eleven Sport-commentator Jürgen Nijs.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"