Ignace Dereeper, Raf Jacxens, Luc Rosseel, Paul Gerard en schepen Charlotte Verkeyn in vzw Oesterbank voor de oprichting van werkgeversassociatie Lavoro.
Volledig scherm
Ignace Dereeper, Raf Jacxens, Luc Rosseel, Paul Gerard en schepen Charlotte Verkeyn in vzw Oesterbank voor de oprichting van werkgeversassociatie Lavoro. © LBB

50 extra jobs dankzij samenwerking tussen drie maatwerkbedrijven

Drie maatwerkbedrijven in de regio, de vzw’s Duinenwacht, Kringwinkel Kust en Oesterbank, hebben werkgeversassociatie Lavoro opgericht. Hierdoor worden op korte termijn ook 50 extra jobs gecreëerd binnen de sociale economie. De bedrijven kunnen op deze manier kosten en personeel delen, en bepaalde taken vereenvoudigen. “Via Lavoro werken we in de toekomst nog beter samen, maar we kunnen ook kennis uitdelen”, zegt Luc Rosseel van Oesterbank vzw.

  1. Histoires d’O vult opnieuw zijn succesvolle partyboxen: “Gevoel van op restaurant te gaan, maar dan bij je thuis”
    Oostende

    Histoires d’O vult opnieuw zijn succesvol­le partyboxen: “Gevoel van op restaurant te gaan, maar dan bij je thuis”

    Restaurant Histoires d’O pakt opnieuw elke week uit met een andere partybox om de verplichte sluiting op te vangen. Tijdens de vorige lockdown brachten ze er 4.000 (!) aan de man. De boxen voor dit weekend, 250 stuks, zijn al meteen uitverkocht. “We proberen onze klanten het gevoel te geven van op restaurant gaan, maar dan thuis”, vertelt Kevin Beirens. Naast lekkere gerechten - iemand een dessertje van Olivier Willems, kersvers chocolatier van het jaar bij Gault&Millau – vind je er kortingsbonnen van handelaars. En zelfs een exclusieve dj-mix. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.