Sophie Bettens en Geert D'hondt zoeken uit welke schelpen ze gevonden hebben op het strand.
Volledig scherm
Sophie Bettens en Geert D'hondt zoeken uit welke schelpen ze gevonden hebben op het strand. © Benny Proot

50.000 schelpen geteld tijdens tweede schelpenteldag: “Probeer halfgeknotte strandschelp en nonnetje maar eens van elkaar te onderscheiden”

Ook de tweede schelpenteldag moest afrekenen met slecht weer, maar toch zijn 800 deelnemers naar een van de tien telposten langs de kust getrokken om schelpen te verzamelen. De bedoeling was om telkens 100 schelpen te rapen en ze daarna te identificeren. In totaal werden 50.000 schelpen verzameld.

0 reacties

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Beaufort keert terug in 2024, maar waarschijnlijk zonder Bredene: “We moeten budgettair andere keuzes maken in deze moeilijke tijden”
  Kust

  Beaufort keert terug in 2024, maar waarschijn­lijk zonder Bredene: “We moeten budgettair andere keuzes maken in deze moeilijke tijden”

  Beaufort, de Kunsttriënnale aan zee, is in 2024 aan de achtste editie toe. Tijdens het overleg van de kustburgemeesters is beslist om de Kunsttriënnale aan zee opnieuw sterk te ondersteunen. Bredene zal dit jaar waarschijnlijk niet deelnemen. Burgemeester Steve Vandenberghe vroeg om de editie uit te stellen, maar daar wordt alvast niet op ingegaan.