Luc Deklerck van Horeca Middenkust.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Deklerck van Horeca Middenkust. © Benny Proot

413 openstaande vacatures in de horecasector aan de kust, maar amper kandidaten: “Ik werk zelf 110 uur per week om de gaten te vullen, dat is onhoudbaar”

KustDat de horeca binnenkort eindelijk terug volledig open mag is goed nieuws, maar tegelijkertijd zitten veel zaakvoerders met de handen in het haar. Het vinden van geschikt personeel liep voor corona al moeilijk, maar tijdens de lockdown zijn veel medewerkers uitgeweken naar andere sectoren. Er zijn momenteel een pak vacatures, maar vaak komt er geen enkele reactie op, getuigen werkgevers. “Het is echt een ramp aan het worden voor de sector", zegt Luc Deklerck van Horeca Middenkust.

  1. Matthieu Bonne krijgt de Platina Eend voor sportverdienste van het jaar in thuisgemeente
    Bredene

    Matthieu Bonne krijgt de Platina Eend voor sportver­dien­ste van het jaar in thuisge­meen­te

    De Platina Eend gaat elk jaar naar een Bredenaar die het afgelopen jaar de beste sportprestatie heeft neergezet. Vorig jaar werd de prijs niet uitgereikt. De keuze lag dit jaar voor de hand en ging naar Matthieu Bonne. Hij zwom immers in 2019 al het kanaal over in een recordtijd en vorig jaar zwom hij als eerste ooit de kustlijn af. Bonne wordt vooral geprezen omdat hij een voorbeeld is voor veel mensen op vlak van doorzetting.