Tommy Jonckheere verscheen eerder al voor de correctionele rechtbank.
Volledig scherm
Tommy Jonckheere verscheen eerder al voor de correctionele rechtbank. © Siebe De Voogt

41 getuigen op assisenproces tegen Oostendenaar die z’n beste vriend Will (55) om het leven bracht met messteek in het hart

OostendeOp het assisenproces tegen Oostendenaar Tommy Jonckheere (32) zullen in juni 41 getuigen gehoord worden. Dat werd maandagnamiddag duidelijk op de inleidende zitting. Jonckheere stak 2,5 jaar geleden z'n beste vriend Will Deweert (55) dood met een mes. Hij verscheen aanvankelijk voor de correctionele rechtbank, maar die verklaarde zich onbevoegd.

 1. Man steekt beste vriend dood in het hart en riskeert slechts 5 jaar cel: “Ongelooflijk weinig, maar het is de maximumstraf”
  PREMIUM

  Man steekt beste vriend dood in het hart en riskeert slechts 5 jaar cel: “Ongeloof­lijk weinig, maar het is de maximum­straf”

  Tommy J. (32) uit Oostende riskeert 5 jaar cel, nadat hij zijn beste vriend Will Deweert (55) om het leven bracht met een steakmes. Volgens het parket had de man niet de intentie om het slachtoffer te doden. Een assisenproces bleef dan ook uit. “Vijf jaar is ongelooflijk weinig voor deze feiten, maar het is nu eenmaal de maximumstraf", stelt procureur Céline d’Havé.
 2. Man (32) uit Oostende die vriend doodstak doorverwezen naar assisen
  Gent/Oostende

  Man (32) uit Oostende die vriend doodstak doorverwe­zen naar assisen

  Het hof van beroep in Gent besliste woensdagochtend om de 32-jarige Tommy J. door te verwijzen naar assisen. Tommy J. doodde in oktober 2018 een vriend – Willy Deweert – met een messteek in het hart. De zaak kwam eerst voor de correctionele rechtbank, maar het Openbaar Ministerie was toch overtuigd dat hij Deweert wilde vermoorden. Hij zal nu terechtstaan voor moord in plaats van slagen en verwondingen met ongewild de dood tot gevolg.