40-tal bewoners geëvacueerd na zware brand op Zeedijk in Oostende: “De ravage is groot”

OostendeIn Oostende is zaterdagochtend een 40-tal bewoners van een appartementsgebouw geëvacueerd na een zware brand op het gelijkvloers. Het medisch rampenplan werd afgekondigd, maar uiteindelijk raakten slechts twee mensen bevangen door de rook. De winkel waar het vuur ontstond, Linda Carts, is volledig vernield. “We voorzien voor iedereen de nodige begeleiding", zegt waarnemend burgemeester Kurt Claeys. 

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Burgerinitiatieven De Grote Invitatie over toekomst wijken gepresenteerd: “Oostende heeft alles om de toekomst in handen te nemen”
  Oostende

  Burgerini­ti­a­tie­ven De Grote Invitatie over toekomst wijken gepresen­teerd: “Oostende heeft alles om de toekomst in handen te nemen”

  In de Grote Post zijn op zaterdagmiddag de burgerinitiatieven van De Grote Invitatie voorgesteld. Dit gebeurde naar aanleiding van de Week van de Architectuur. Voor een periode van vijf weken zaten tien burgers uit drie verschillende wijken - Mariakerke, de Vuurtorenwijk en het Westerkwartier - samen om na te denken over de toekomst van hun wijk.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. 200 oproepen voor stormschade in noorden van West-Vlaanderen: vooral omgewaaide bomen en averij aan daken
  Brugge/De Haan/Oostende/Blankenberge/Diksmuide/Veurne/De Panne

  200 oproepen voor stormscha­de in noorden van West-Vlaanderen: vooral omgewaaide bomen en averij aan daken

  De brandweerkorpsen aan de kust en in het hinterland hebben woensdagnacht en donderdagochtend de handen vol gehad met storm Aurore. De brandweer ontving sinds woensdagavond zo'n tweehonderd oproepen. Bij Plopsaland zagen ze het grote spandoek aan de ingang losgerukt worden en bij een restaurant op de Visserskaai in Oostende vloog een schoorsteen door het dak van de keuken.