WAT JE MOET DOEN ALS JE OVER EEN NIJLPAARD STRUIKELT
Volledig scherm
WAT JE MOET DOEN ALS JE OVER EEN NIJLPAARD STRUIKELT © Wim Hermans

40 huiskamers zetten komend weekend deuren open voor Chambres d’O. Wij geven nog vijf tips mee

OostendeHuiskamerfestival Chambres d’O is komend weekend terug. Er zijn zo'n 100 voorstellingen in 40 Oostendse huiskamers en dat maakt deze editie de grootste ooit. Ook de ticketverkoop doet het goed met 62 uitverkochte voorstellingen en meer dan 1.600 verkochte tickets. We geven nog vijf tips voor de late beslissers.

 1. Steeds meer Oostendenaars vinden de weg naar het Energiehuis Oostende: “In 2022 kregen maar liefst 409 huishoudens bezoek van een energiescanner”

  Steeds meer Oostende­naars vinden de weg naar het Energie­huis Oostende: “In 2022 kregen maar liefst 409 huishou­dens bezoek van een energies­can­ner”

  Het Energiehuis Oostende haalde mooie resultaten in 2022. Steeds meer Oostendenaars kloppen er aan voor advies en begeleiding. “De energiecrisis speelt daar zeker een rol in, maar het is ook te danken aan ons enthousiast team, extra personeel en meer zichtbaarheid”, zegt directeur van Energiehuis Oostende Bart Van Camp. Dit zijn de resultaten van het Energiehuis Oostende van 2022.
  Oostende
 2. ASSISEN. De amper 18-jarige Agaverdi wilde snel geld verdienen met een ripdeal, maar bekocht dat met z'n leven: “Iets in hem zei dat hij het moest doen”
  PREMIUM
  Roeselare/Menen

  ASSISEN. De amper 18-jarige Agaverdi wilde snel geld verdienen met een ripdeal, maar bekocht dat met z'n leven: “Iets in hem zei dat hij het moest doen”

  Vrienden en familie omschreven hem als een rustige jongen en z’n bazen als een goede werkkracht. Agaverdi Mahmudov (18) had alles om het te maken, maar toch liet de Menenaar zich verleiden tot het plegen van een ripdeal. “Door de invloed van een slechte vriend”, meende zijn vriendin. Agaverdi werd uiteindelijk met één kogel om het leven gebracht door Sacha Brunessaux (23) uit Roeselare. Een ongeval, zoals die laatste zelf beweert, of een doodslag? Dat moet deze week duidelijk worden in het Brugse assisenhof na een onderbreking door een wrakingsverzoek.
  Menen, Roeselare