De oproer van woensdagavond begon op het Klein Strand. Volgens de politie van Oostende ging het om een ruzie tussen twee families.
Volledig scherm
De oproer van woensdagavond begon op het Klein Strand. Volgens de politie van Oostende ging het om een ruzie tussen twee families. © RV

15 arrestaties tijdens ‘hete’ avond in Oostende: “Geen toestanden zoals in Blankenberge, maar Brusselse tiener spuwde wel naar politie”

Het is dan toch nog een ‘hete’ avond geworden in Oostende, woensdag. De politie heeft op het strand, de zeedijk en in het centrum meerdere keren moeten tussenkomen bij opstootjes en vechtpartijen. Volgens commissaris Kris Allary gebeurden er vijftien arrestaties. “Eén 18-jarige uit Brussel, die weigerde een mondmasker aan te doen, spuwde zelfs naar de politie op het Wapenplein.” De strandredders zijn intussen de agressie beu en hebben uit protest de rode vlag gehesen.

  1. De Lanteirne en Vecino nemen hotel-restaurant Sint-Laureins over: “Een mooie aanvulling van onze bestaande zaken”
    PREMIUM
    Westende

    De Lanteirne en Vecino nemen ho­tel-restaurant Sint-Lau­reins over: “Een mooie aanvulling van onze bestaande zaken”

    Pedro en Charlotte De Clercq, uitbaters van restaurant De Lanteirne, en Maxim De Clercq en Michiel Van Cauwenberghe, uitbaters van foodsharingrestaurant Vecino, beiden in Westende-Dorp, nemen samen het bekende hotel-restaurant Sint-Laureins in Westende-Bad over. “Het hotel blijft bestaan als Sint-Laureins, het huidige restaurant zullen we omtoveren tot een nieuwe formule waarin vis en een gezellige gastrobar de hoofdrol zullen spelen”, laat Maxim De Clercq weten.